2016-03-11 12:14:30
Φωτογραφία για Ποιο είναι το πρόβλημα με το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Θέμα με μετοχές και το Πόθεν Έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προέκυψε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και Οικονομικών των Κομμάτων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, οι υπηρεσίες των ενημέρωσαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15.3.2013 είχε αγοράσει μετοχές της εταιρείας Samsung αξίας 10.902 $, δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του χρήσης 2012 (καθώς αυτό κατατέθηκε στις 30.9.2013 χρόνο κατά τον οποίο είχε ήδη αποκτήσει τις μετοχές). Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται – σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση- να πούλησε τις μετοχές αυτές το 2014. Οι μετοχές της εταιρείες αυτής διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιαπωνίας

Το θέμα προκύπτει καθώς η αγοροπωλησία μετοχών, σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται για τους βουλευτές. Μπορούν μόνο να κατέχουν και όχι να διαπραγματεύονται όσες τυχόν μετοχές είχαν πριν την εκλογή τους. Για το θέμα, αυτό ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος τα μέλη της Επιτροπής και θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις συνεργατών του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν πως « δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις στην ίδια την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ»
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ