2016-03-12 14:29:08
Φωτογραφία για Τριπλή δημοπράτηση για την Παράκαμψη Χαλκίδας
Τριπλή θα είναι η δημοπράτηση για το μεγάλο οδικό έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Υποδομών στο ypodomes.com.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το έργο είναι ένα από τα επόμενα στη σειρά δημοπράτησης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμα πότε θα γίνει αυτό.

Το έργο που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως μία εργολαβία θα έχει την ίδια τύχη με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος που σαλαμοποιήθηκε σε 8 εργολαβίες.

Ο τεμαχισμός του έργου θεωρείται από το Υπουργείο ως δίκαιη κίνηση για την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων εταιρειών και εκτός από τις εταιρείας με πτυχίο έβδομης τάξης, να συμμετέχουν και εργοληπτικές επιχειρήσεις 6ης τάξης, με στόχο τη βελτίωση του ανταγωνισμού και την αύξηση της απασχόλησης.

Το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας είναι μήκους 17χλμ και κόστους 180εκ.ευρώ. Η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης είναι σε εξέλιξη.

Τα τμήματα του έργου της Παράκαμψης Χαλκίδας σύμφωνα με την Δν/ση Συγκοινωνιακών Υποδομών, Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της ΓΓΔΕ, Υψηλή Γέφυρα- Νέα Λάμψακος β) Σύνδεση Βόρειας-Νότιας Εύβοιας και γ) Παράκαμψη Ψαχνών με την οποία συμπληρώνεται το όλο έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας.

Το έργο περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ ως μεγάλο έργο και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιτότητας με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Επί της ουσίας περιλαμβάνεται η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας στο τμήμα Νέα Λάμψακος-Ψαχνά με μήκος 16,7χλμ.

Να θυμίσουμε πως το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μεγάλων Έρων που προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ