2016-03-13 09:39:50
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ
Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα σε έξι χώρες της Ευρώπης, η οποία επίσης δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Γαλλίας στην Ε.Ε. 

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ιρλανδία σε δείγμα 8.002 ανθρώπων. Η πλειοψηφία ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 53%των Γάλλων, επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη θέση της Γαλλίας στην Ένωση, σύμφωνα με το βρετανικό μοντέλο, ακόμη και αν το 45% θα ψήφιζε «Ναι», το 33% «Όχι» και το 22% να εμφανίζεται αναποφάσιστο. Πάντως, όσον αφορά τη Βρετανία, οι Γάλλοι είναι λιγότεροι θερμοί υποστηρικτές από τις χώρες που ερευνήθηκαν για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., πλειοψηφικά μεν, αλλά στο 56%. 

Οι Ισπανοί είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. με 81%. Ακολουθούν οι Πολωνοί (80%), οι Ιρλανδοί (79%) και οι Γερμανοί (73%). Μόνο το 56% των Γάλλων θέλει την παραμονή της Βρετανίας, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη.

ΑΜΠΕ/Γαλλικό

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ