2016-03-14 14:49:39
Φωτογραφία για ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΒΙΖΕΡ
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πριν από έναν χρόνο, κανείς πλέον δεν εύχεται για ένα Grexit και την αστάθεια που αυτό θα έφερνε, δηλώνει στον αυστριακό Τύπο ο Τόμας Βίζερ, ο οποίος αναμένει μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου. «Αποκλείεται μια νέα συζήτηση για Grexit, καθώς κανένας δεν εύχεται, ίσως σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, μια τέτοια αστάθεια», δήλωσε ο αυστριακός επικεφαλής του EuroWorking Group.

Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή «οι συνάδελφοί του» βρίσκονται στην Αθήνα και οι συζητήσεις για ένα αρκετά φιλόδοξο πακέτο θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το Πάσχα των Καθολικών. Παράλληλα, είπε: «Πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για την υπόσχεση των ηγετών της Ε.Ε. για μείωση του χρέους». «Πρόκειται για ένα είδος τριγωνικής σχέσης, όπου οι θεσμοί της Ε.Ε. είναι αρκετά πιο φιλόδοξοι ως προς την δημοσιονομική σταθεροποίηση σε σχέση το ΔΝΤ, το οποίο όμως έχει πολύ πιο φιλόδοξες ιδέες ως προς το πώς θα συμβάλουν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης στη μείωση του χρέους», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον Βίζερ, τον Απρίλιο θα γίνει η μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και για το πώς η Αθήνα θα εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος. «Μάλλον στα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, θα υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, στους θεσμούς της Ε.Ε. και στο ΔΝΤ, και προς τούτο είναι απαραίτητες πολύ δύσκολες αποφάσεις» είπε. Ως προς το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους, ο επικεφαλής του EuroWorking Group αναφέρει πως αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό και εξαρτάται από τον όγκο του ακόμη προς διαπραγμάτευση πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο θεωρεί ότι αυτό θα γίνει χωρίς ονομαστική διαγραφή χρέους, δηλαδή θα υπάρξουν κατά κύριο λόγο ελαφρύνσεις πληρωμών, επιμηκύνσεις χρόνου αποπληρωμής και μειώσεις επιτοκίων, ενώ σε πραγματική αξία θα υπάρξει μία σημαντική ανακούφιση των υποχρεώσεων αποπληρωμής.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ