2016-03-15 07:53:32
Φωτογραφία για Το παιχνίδι που παίζουν στους πρόσφυγες: Τους λένε να πάνε στα Σκόπια και εκεί...
Πρώτα κάποιοι, οι πληροφορίες λένε παράτυποι οικονομικοί μετανάστες, μοίρασαν φυλλάδια και ξεσήκωσαν, ουσιαστικά λέγοντάς τους ψέμματα, εκατοντάδες πρόσφυγες και ύστερα έρχονται οι Σκοπιανοί που δεν επιθυμούν ούτε μιας ημέρας παραμονή των προσφύγων στο έδαφός τους.

Μετά τη συγκλονιστική τους πορεία των περίπου 8 χιλιομέτρων μέσα από λασπωμένα μονοπάτια και χειμάρρους περίπου 700 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε φράκτης.

Ως τη νύχτα, μεγάλες ομάδες προσφύγων όλων των ηλικιών, υπήρχαν από βρέφη ως υπερήλικες, περνούσαν το σημείο του χειμάρρου όπου τα νερά ήταν χαμηλά και έβγαιναν στην πλευρά των Σκοπίων.

Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία και εθελοντές ενημέρωναν ότι τα σύνορα είναι κλειστά και πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, εκείνοι σαν υπνωτισμένοι συνέχιζαν.

Κάποιοι επιτήδειοι, προφανώς για να μπορέσουν και οι ίδιοι να περάσουν μαζί τους και να διαφύγουν είχαν μοιράσει φυλλάδια τα οποία έλεγαν ότι μπορούν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο και από εκεί να κινηθούν προς τη βόρεια Ευρώπη.


Ωστόσο όπως αποδείχθηκε οι Σκοπιανοί δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να περιμένουν τη διέλευσή τους και στη συνέχεια κατά ομάδες των 100 και 200 ατόμων να τους συλλαμβάνουν και να τους οδηγούν στο μεθοριακό χωριό Μόλι όπου και κρατούνται από χθες τη νύχτα.

Επί της ουσίας ο Στρατός και η Αστυνομία των Σκοπίων έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη σύλληψη όλων αυτών των ατόμων.

Στη συνέχεια οι Σκοπιανοί σκοπεύουν να προωθήσουν μαζικά ξανά προς το ελληνικό έδαφος τους ανθρώπους αυτούς.

Ουσιαστικά παρά τη συγκλονιστική και απόλυτα συμβολική τους προσπάθεια να “σπάσουν” το μπλόκο στα σύνορα οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην Ειδομένη.

 Λίγο μετά τις επτά οι πρώτοι πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν χθες σε έδαφος των Σκοπίων έκαναν την εμφάνισή τους ξανά στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Οι Σκοπιανοί με οχήματα του στρατού τους μεταφέρουν τμηματικά από το χωριό Μόλι ως τα σύνορα και τους εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να κινούνται ξανά με τα πόδια ως τις εγκαταστάσεις της Ειδομένης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ