2016-03-15 15:07:12
Φωτογραφία για Αυξημένο ενδιαφέρον Εθνοφρουρών για εξ αποστάσεως φοίτηση
Αύξηση της τάξης του 45%, είχε το ενδιαφέρον των Εθνοφρουρών για εξ αποστάσεως φοίτηση Το ενδιαφέρον των Εθνοφρουρών για συμμετοχή στα εξ αποστάσεως προπτυχιακά προγράμματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 45% κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ανεβάζοντας τον αριθμό των φοιτητών σε 122, από 86 που είχαν εγγραφεί στην περσινή, πιλοτική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, οι επιλογές πουπροσφέρονται μέσω των διαφόρων προγραμμάτων έναρξης σπουδών, των επιμορφωτικών προγραμμάτων απόκτησης δεξιοτήτων και των διαγωνισμών ανάδειξης της επιχειρηματικότητας, στοχεύουν στο να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο πιο παραγωγικός, χρήσιμος και ωφέλιμος για τους Εθνοφρουρούς. «Στην προσπάθεια αυτή, το ΑΠΚΥ είναι πολύτιμος συνεργάτης και εταίρος» είπε.

Ο κ. Φωκαΐδης μιλούσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο ΑΠΚΥ, στην παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου, Κώστα Χρίστου, όπου εξαγγέλθηκαν δύο νέες πρωτοβουλίες για τους στρατιώτες. Η πρώτη αφορά στη συνέχιση των εξειδικευμένων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης Εθνοφρουρών σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ η δεύτερη είναι ένας Διαγωνισμός Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών.


Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους στρατιώτεςγια το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως φοίτησης, που προσφέρεται από πέρυσι σε συνεργασία με το ΑΠΚΥ. Παράλληλα, ο κ. Φωκαΐδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, που θα αποτρέψουν μια πιθανή κατάχρηση του προγράμματος.

«Θέλω ρητώς και κατηγορηματικά να πω ότι όχι μόνο δεν μειώνεται τοαξιόμαχο, αλλά αντίθετα αν έχεις στρατιώτες οι οποίοι αισθάνονται ικανοποίηση, γιατί αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο παραγωγικά», αυτοί «καλύτερα αποδίδουν και για τον οργανισμό, την υπηρεσία ή το κράτος», όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρίστου εκτίμησε ότι η αύξηση στη ζήτηση τωνπρογραμμάτων από τους Εθνοφρουρούς θα συνεχιστεί και του χρόνου, καθώς το πανεπιστήμιο σκοπεύει να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων, ενώ οι σπουδές αυτές αναγνωρίζονται στη συνέχεια από όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Οι αιτήσεις για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ανοίγουν την προσεχή Τρίτη, με καταληκτική ημερομηνία την 9 Μαΐου 2016.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ