2016-03-17 10:46:10
Φωτογραφία για Βουλιάζει ο Πειραιάς και τα νησιά από πρόσφυγες. Τι λένε τα επίσημα στοιχεία;
Με την επίσημη παραδοχή του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην χώρα αυξάνονται συνεχώς, σήμερα η καταμέτρηση έδειξε πως σε δομές όλης της Ελλάδας βρίσκονταν στις 08:00 το πρωί 45.570 άτομα.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν τα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δέχονται ήδη από το καλοκαίρι τις μεγαλύτερες ροές από τα τουρκικά παράλια, καθώς σε Λέσβο, Χίο και Σάμο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 7.900 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 2.500 περίπου μεγαλύτερος από τις 5.450 θέσεις που βάσει στοιχείων διαθέτουν τα hot spots των τριών νησιών.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι οι αριθμοί αυτοί σήμερα δεν επιβαρύνονται από μεγάλες ροές, καθώς όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα πριν από Συνόδους Κορυφής, το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στην Ελλάδα συνολικά 239 άτομα, 235 στην Λέσβο και 4 στην Κω.

Παράλληλα, τραγική είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, με 4.465 ανθρώπους να έχουν κατακλύσει κάθε ελεύθερο χώρο στις πύλες Ε1 και Ε2, ενώ συνεχώς φτάνουν κι άλλοι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ