2016-03-17 14:03:08
Φωτογραφία για Πύργος: Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων
Δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία και τα σημεία όπου έχουν σχεδόν... αποκλεισθεί οι δρόμοι από τους όγκους των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στον Δήμο του Πύργου, ξεκίνησε χθες η αποκομιδή των απορριμμάτων, τα οποία θα σταλθούν στο ΧΥΤΑ Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Σεϊντής, η αποκομιδή θα συνεχισθεί μέχρι την ολοκλήρωση των 3.500 τόνων που έχει υπογραφεί με την Προγραμματική Σύμβαση ωστόσο έθεσε το σημαντικό ζήτημα, η κεντρική Πολιτεία να δείξει ενδιαφέρον ώστε να μπορέσει ο δήμος να αποστείλει περισσότερους τόνους σκουπιδιών σε άλλους ΧΥΤΑ, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δυσφήμισης ολόκληρης της Ελλάδας, κατά την διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Παράλληλα, ο κ. Σεϊντής, που παραχώρησε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως το επόμενο διάστημα η υπηρεσία Καθαριότητας, τίθεται σε πλήρη ετοιμότητα για τη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος, θέτοντας σε ισχύ ένα σχέδιο που θα βοηθήσει, όπως είπε, στην οργανωμένη και σωστή αντιμετώπιση φαινομένων καταστροφής των κάδων απορριμμάτων και εναπόθεσης των σκουπιδιών σε διάφορα σημεία στον Δήμο.


Χαρακτηριστικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, χθες το μεσημέρι, παρουσίασε έναν ολοκληρωμένο χάρτη, του Δήμου Πύργου, ο οποίος θα υποστηρίξει το έργο της υπηρεσίας, καθώς εκεί, θα αναγράφονται στο εξής οι αριθμημένοι κάδοι απορριμμάτων στα σημεία (οδούς) που θα τοποθετηθούν.

Επίσης ο κ. Σεϊντής, όσον αφορά το ζήτημα της αποκομιδής, είπε, ότι ο Δήμος του Πύργου θα αποστέλλει σε καθημερινή βάση και μέχρι την ολοκλήρωση της ποσότητας των 3.500 τόνων, συνολικά 40 τόνους την ημέρα στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, ενώ ήδη από χθες αργά το απόγευμα που ξεκίνησαν τα πρώτα συνεργεία να μαζεύουν σκουπίδια, δόθηκε βαρύτητα στις σχολικές μονάδες.

«Ξεκινάμε από τις σχολικές μονάδες και το πρόγραμμα είναι 6ο Δημοτικό, 3ος βρεφονηπιακός σταθμός, 1ο Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό και κατ’ επέκταση στη Ρήγα Φεραίου, βρεφονηπιακό σταθμό και είσοδο του πάρκινγκ Τερζή, που βρίσκεται η σχολική μονάδα. Θα επεκταθούμε αύριο στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, ο οποίος αρχίζει και κλείνει και σε όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες. Θεωρώ ότι αν δεν υπάρξει πρόβλημα θα είναι σε τέσσερις μέρες όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου καθαρές. Μετά το σχέδιό μας και το πρόγραμμά μας είναι να επεκταθούμε στο κέντρο της πόλης εκεί όπου οι εστίες είναι πολλές, εκεί που γίνονται λαϊκές αγορές και σε οποιαδήποτε άλλα σημεία επιβάλλεται λόγω στενότητας των δρόμων», επεσήμανε ο κ. Σεϊντής.

Με σκουπίδια στην Αφή

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, μιλώντας χθες, εξέφρασε τους φόβους του, πως κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, η διαδρομή που προβλέπει το πρωτόκολλο για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν θα είναι απόλυτα καθαρισμένη από τους τόνους σκουπιδιών και αυτό γιατί, οι 3.500 τόνοι, δεν επαρκούν για να καθαρίσει στο σύνολό του ο Δήμος Πύργου. Ο κ. Σεϊντής, προς τούτο, επεσήμανε πως θα πρέπει η Πολιτεία να «σκύψει» στο πρόβλημα και οι ΧΥΤΑ να δεχθούν περισσότερους τόνους σκουπιδιών, ώστε να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση ολόκληρης της Χώρας.

«Όσον αφορά τα απορρίμματα που βρίσκονται στις εθνικές οδούς χειρίζεται ο Δήμαρχος προσωπικά το θέμα αυτό. Για την Ολυμπιακή Φλόγα θέλουμε μια μεγαλύτερη βοήθεια ως προς το θέμα της αποκομιδής να δεχθούν περισσότερους όγκους σκουπιδιών για να είμαστε στις ημερομηνίες συνεπείς. Θεωρώ πως δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε όλα τα επίμαχα σημεία της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας και γι’ αυτό ευελπιστούμε να δείξουν ενδιαφέρον αυτοί που χειρίζονται τον εθνικό σχεδιασμό των στερεών αποβλήτων να μας δώσουν το δικαίωμα να διώξουμε περισσότερους όγκους σκουπιδιών. Αυτό που θέλουμε είναι να δεχθούν περισσότερους τόνους για να είμαστε συνεπείς και σαν Δήμος και σαν έθνος κατά τη διάρκεια αφής της Ολυμπιακής Φλόγας», τόνισε.

Χαρτογραφούνται οι κάδοι

Στη χαρτογράφηση των κάδων σύμμικτων απορριμμάτων, έχει προχωρήσει ήδη η υπηρεσία Καθαριότητας, όπως παρουσίασε ο κ. Σεϊντής και αυτό γιατί, στόχος είναι να υπάρξει οργανωμένη επιχείρηση καθαριότητας της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων (αφού ολοκληρωθεί η αποκομιδή των όγκων που βρίσκονται εκτεθειμένοι) αλλά και για να αποφεύγονται φαινόμενα καταστροφής των κάδων απορριμμάτων που συνέβησαν στο παρελθόν.

Μετά την συντήρηση και επισκευή των συγκεκριμένων κάδων, η δημοτική αρχή, προχωρά στην αρίθμησή τους και στη συνέχεια, σε ειδικά διαμορφωμένο χάρτη θα αναγράφεται ο αριθμός του κάδου και το σημείο (οδός) που αυτός έχει τοποθετηθεί. Αυτό, όπως είπε ο κ. Σεϊντής, θα είναι ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» στην λειτουργία της υπηρεσίας, η οποία το επόμενο διάστημα αλλάζει άρδην με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της.

«Είναι χωρισμένη η πόλη σε τομείς μετά την αποκομιδή, για το πώς θα ενεργήσει η υπηρεσία μας. Αρχικά σε κάθε στενό ανάλογα τις ανάγκες κάθε περιοχής θα περνούν οι οδοκαθαριστές με τα καροτσάκια, ώστε να είναι καθαρές οι γειτονιές όπου επιβάλλεται μια φορά την εβδομάδα και όπου επιβάλλεται καθημερινά. Ένα ξεχωριστό κομμάτι είναι το ιστορικό κέντρο του Πύργου. Εκεί θα υπάρχουν δυο απορριμματοφόρα που θα κάνουν νυχτερινή αποκομιδή και σε όλα τα σημεία άνευ κάδων. Λόγω στενότητας των δρόμων εκεί θα πάρουμε τους κάδους και θα παίρνει η υπηρεσία μας με σακούλες που θα δώσουμε εμείς τα σκουπίδια μπροστά από πολυκατοικίες κλπ. Για πρώτη φορά θα δοκιμασθεί αυτό. Όσον αφορά τους κάδους πάνω στο χάρτη θα υπάρχει χαρτί που βρίσκεται ο κάθε κάδος σε ποια οδό και οι οποίοι θα είναι αριθμημένοι και κάθε κάδος θα αναγράφεται με τον αριθμό του στην οδό που έχει τοποθετηθεί», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ