2016-03-17 19:40:28
Φωτογραφία για Φωτό από την τελετή παράδοσης - παραλαβής της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Aridaia News

Με επισημότητα και σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της ιστορικής ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Έδεσσα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο παραδίδων Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Καρυώτης παρέδωσε την πολεμική σημαία της Μεραρχίας στον παραλαμβάνων Διοικητή Υποστράτηγο Δημήτριο Γλύμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των στελεχών της Μεραρχίας, παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόριου Στάμκου, του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτριου Μπίνου, του Προέδρου του Δ.Σ. Αλμωπίας κ. Σίμου Σωτηριάδη, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και συλλόγων και εφεδροπολεμικών οργανώσεων, αποστράτων αξιωματικών και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρώην Διοικητής της Μεραρχίας κ. Πέτρος Γεωργίου.


Η τελετή ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και ακολούθησε η παράδοση της πολεμικής σημαίας, η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων της Μεραρχίας από τον Υποστράτηγο Χρήστο Καρυώτη, η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Μεραρχίας, στην ειρήνη και στους αγώνες του Έθνους και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Aridaia News:

 

ΠΗΓΗ: http://aridaianews.blogspot.gr/2016/03/blog-post_585.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εικόνα επιβεβαιώνει το iPhone SE
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εικόνα επιβεβαιώνει το iPhone SE
Σωστή επισήμανση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σωστή επισήμανση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ