2016-03-18 06:36:20
Φωτογραφία για Τί συμβαίνει με τον Τύμβο Καστά;
Την αδιαφορία και την απαξίωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το... μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη καταγγέλει σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, 17 Μαρτίου 2016, στην Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτησή του ότι από τις αρχές του 2015 -περίπου ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη του μνημείου- ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη, είναι βυθισμένος στην αφάνεια, έχει αφεθεί στην τύχη του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κινδυνεύει από τα καιρικά φαινόμενα.

"Η όλη διαχείριση, η προστασία και η ανάδειξη, του εξαιρετικά αυτού σημαντικού μνημείου από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι σήμερα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Το μνημείο σήμερα δεν είναι επισκέψιμο ούτε καν από ειδικές ομάδες επιστημόνων και εκτός από μερικές συμπληρωματικές προστατευτικές επικαλύψεις, τίποτε άλλο δεν έχει γίνει καθώς δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα χρήματα για να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται", τονίζει ο Κ.Γκιουλέκας.

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον Υπουργό Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, για το αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές και οι γεωφυσικές έρευνες στο ταφικό συγκρότημα στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη καθώς και εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου ώστε να γνωρίζουμε πότε πρόκειται να γίνει επισκέψιμο για το ευρύ κοινό το μνημείο και ο περιβάλλων χώρος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ