2016-03-18 10:44:40
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας. Νταβούτογλου: Για εμάς το προσφυγικό δεν είναι παζάρι αλλά ζήτημα αξιών...
Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με την Τουρκία για το προσφυγικό "Χθες οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. κατέληξαν στα βασικότερα σημεία που θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό της Τουρκίας για να προκύψει κοινό ανακοινωθέν Ε.Ε.-Τουρκίας, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Προσερχόμενος στη σύνοδο ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις με την Τουρκία και η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Για μας το προσφυγικό δεν είναι ένα θέμα για παζάρια αλλά ένα ζήτημα αξιών, ανθρωπιστικών αξιών αλλά επίσης και ευρωπαϊκών αξιών. Φυσικά η Ε.Ε. και η Τουρκία έχουν τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν τους Σύρος πρόσφυγες. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα βοηθήσουμε όλους τους πρόσφυγες επιτυγχάνοντας και την εμβάθυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε.», είπε.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία ζητάει να ανοίξουν κεφάλαια για την ένταξή της στην ΕΕ, ενώ το βέτο» είναι στο τραπέζι από την Κύπρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι κάνουν τα 12 ζώδια στο internet;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι κάνουν τα 12 ζώδια στο internet;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ