2016-03-19 00:44:40
Φωτογραφία για Απίστευτο: Ψύλλοι στο νοσοκομείο Κιλκίς! Στο πόδι οι εργαζόμενοι
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Δεν είχαν όλα τα άλλα να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς έχουν πλέον να …παλέψουν και με ψύλλους!

Πνίγεται από αμέτρητα περιστατικά και προβλήματα το νοσοκομείο Κιλκίς που καλείται να αντιμετωπίσει εκτός από τις συνήθεις εισαγωγές και τα αμέτρητα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ήρθε κι άλλο κακό: στο νοσοκομείο και ιδιαίτερα στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική όπου μεταφέρονται κυρίως τα περιστατικά από τον καταυλισμό των προσφύγων, εμφανίστηκαν ψύλλοι!

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι καθώς οι ψύλλοι επιβεβαιώθηκαν από την επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου και τώρα οι αρμόδιοι προχωρούν σε απεντόμωση αλλά και απολύμανση των χώρων.

Βέβαια η ανησυχία δεν κάμπτεται καθώς είναι γνωστό ότι μέσω των ψύλλων μεταφέρονται διάφορες μολυσματικές ασθένειες.


Ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς λέει στοHealthReport.gr: «Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων και οι ψύλλοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική όπου και μεταφέρονται τα περισσότερα περιστατικά των προσφύγων.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται κάτι τέτοιο στο νοσοκομείο μας και το αποδίδεται στο φόρτο που υπάρχει το τελευταίο διάστημα καθώς το νοσοκομείο μας σηκώνει όλο το βάρος της περίθαλψης των προσφύγων χωρίς μάλιστα να διαθέτουμε το απαραίτητο προσωπικό αλλά και την υποδομή».

Και η ανησυχία δεν είναι τυχαία στους εργαζόμενους καθώς όπως εξηγεί στο HealthReport.gr o Αχιλλέας Καλεμκερίδης: «Δεν είναι απλή υπόθεση καθώς πρόκειται για παρασιτικά έντομα που παρασιτούν σε τρωκτικά και μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες μεταξύ αυτών και τον ενδημικό τύφο».

Νοσοκομείο χωρίς προσωπικό και υποδομές

Το νέο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Κιλκίς δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα κυριαρχείται από υποστελέχωση και ελλείψεις υλικών και υποδομών.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κιλκίς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «θα τον υποδεχθούμε με …ψύλλους» λέει σαρκαστικά ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

Άλλωστε παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι το νοσοκομείο που καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα επιπλέον περιστατικά των προσφύγων από την Ειδομένη θα ενισχυθεί, μέχρι στιγμής έχει γίνει μόνο περιστασιακή μεταφορά εργαζομένων από άλλα κοντινά νοσοκομεία.

«Έχουν έρθει κάποιοι εργαζόμενοι και γιατροί με απόσπαση από άλλους νομούς και από το ΠΕΔΥ. Χρειαζόμαστε όμως μόνιμο προσωπικό κυρίως στη μαιευτική και την παιδιατρική κλινική. Άλλωστε σήμερα να σας πως ενδεικτικά ότι έχουμε μόνο μία μαία το απόγευμα και μία τη νύχτα» εξηγεί στο HealthReport.gr Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

Hot spot τα παλιά χειρουργεία; 

Όμως στο νοσοκομείο Κιλκίς επικρατεί αναστάτωση στους κόλπους των εργαζομένων και για έναν άλλο λόγο: προφορική εντολή που δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές λέει πως ο χώρος των παλαιών χειρουργείων θα πρέπει να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

«Είναι κάτι που δεν μπορεί φυσικά να γίνει μέσα σε ένα νοσοκομείο γιατί καταλαβαίνετε τι θα επακολουθήσει» υπογραμμίζει ο κ.Καλεμκερίδης του Σωματείου των Εργαζομένων και συνεχίζει: «Για να καταλάβετε τι γίνεται σήμερα. Σεκιούριτι δεν έχουμε σε περίπου 50 ασθενείς αντιστοιχούν 100 συγγενείς συνοδοί τους. Δεν είναι δυνατόν τα παλιά χειρουργεία να γίνουν χώρος φιλοξενίας. Δεν μπορούμε να γίνουμε άλλο ένα hot spot».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ