2016-03-19 12:48:05
Φωτογραφία για Αυστραλία: Το Puma προωθούν ενεργά οι Γερμανοί [video]
Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) Puma, που αναπτύχθηκε από κοινού από τους γερμανικούς ομίλους Rheinmetall Defence και Krauss-Maffei Wegmann (KMW), θα προσφερθεί στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του ύψους 6,43 δις ευρώ προγράμματος προμηθείας 450 ΤΟΜΑ για τις ανάγκες του Στρατού της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την αίτηση για πληροφορίες (RFI) της Φάσης 3 του προγράμματος Land 400 (Mounted Close Combat Capability: Εποχούμενη Εγγύς Μαχητική Ικανότητα), ο Στρατός της Αυστραλίας προτίθεται να αντικαταστήσει τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα ASLAV (Australian Light Armoured Vehicle) και τα ερπυστριοφόρα M113AS4 με «ερπυστριοφόρο με πύργο όχημα μάχης Πεζικού με επίπεδα προστασίας παρόμοια αυτών του άρματος μάχης Abrams και δυνατότητα μεταφοράς οκτώ τυφεκιοφόρων».

Με βάση το RFI που εκδόθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές θα έπρεπε να ανταποκριθούν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2016.


Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Land 400 σχεδιάζεται η προμήθεια 225 οχημάτων αναγνώρισης μάχης CRV: Combat Reconnaissance Vehicle), 225 ΤΟΜΑ (IFV: Infantry Fighting Vehicle) και οχημάτων υποστήριξης ελιγμού (MSV: Manoeuvre Support Vehicle) και ολοκληρωμένου συστήματος εκπαίδευσης (ITS: Integrated Training System).

Η υψηλότερη προτεραιότητα του Στρατού της Αυστραλίας είναι η αντικατάσταση των ASLAV με το CRV καθώς τα πρώτα θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι το 2020. Σε ότι αφορά τα M113AS4 αν και μπορούν να παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2030, ο Στρατός της Αυστραλίας θεωρεί ότι μετά το 2025 δεν θα μπορούν να αναπτυχθούν σε αποστολές πλην χαμηλής πυκνότητας / χαμηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Puma θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα ΤΟΜΑ παγκοσμίως. Αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Projekt Systems and Management (PSM), που έχουν συστήσει οι Rheinmetall και KMW και εντάχθηκε σε υπηρεσία με τον Στρατό της Γερμανίας τον Ιούνιο του 2015.

Πάντως, ο ανταγωνισμός για το πρόγραμμα Land 400 αναμένεται ότι θα είναι πολύ έντονος. Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης οι General Dynamics και Lockheed Martin αναμένεται να προσφέρουν το Ajax (πρώην Scout SV) που έχουν αναπτύξει για τον Στρατό της Βρετανίας, ενώ ο αυστραλιανός βραχίονας της BAE Systems, το ΤΟΜΑ CV-90 που βρίσκεται σε υπηρεσία με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ