2016-03-19 21:18:06
Φωτογραφία για Ομαλή η διαδικασία των προσφύγων στην Φιλιππιάδα - Οι πρώτες αποχωρήσεις [photos]
Ομαλή η διαδικασία των προσφύγων στην Φιλιππιάδα - Οι πρώτες αποχωρήσεις Κατά την δεύτερη μέρα επίσκεψης του fanaripress.gr στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππιάδας, καταφέραμε και εισχωρήσαμε πολύ κοντά στο χώρο διαμονής και σίτησης των προσφύγων.

Παρατηρήσαμε έτσι, και καταφέραμε και καταγράψουμε τις εργασίες που γίνονται με αμείωτο ρυθμό για την φιλοξενία των προσφύγων σε όλους τους χώρους του στρατόπεδο που θυμίζει έτσι ένα απέραντο εργοτάξιο.

Να τονίσουμε και την σημερινή συνεχή παρουσία του δημάρχου του Δήμου Ζηρού κ. Καλαντζή Νικόλαου, όπως και πολλών Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων (Ρίζος, Καραπάνου,Γκάρτζιος,Γεωργάνου,Γάλλιου,Παπαβασιλείου) που ήταν παντού παρών ,και συντόνιζαν όλες τις δράσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη φιλοξενία των προσφύγων.

Από την δεύτερη κιόλας μέρα εγκατάστασης τους, περίπου εκατό μετανάστες εγκατέληψαν αυτοβούλως το στρατόπεδο με προορισμό κυρίως την Αθήνα, χρησιμοποιώντας - και πληρώνοντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο του εισιτηρίου - λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Στην διάρκεια της διαδρομής προς το στρατόπεδο είδαμε αρκετούς μετανάστες πεζούς να κατευθύνονται με προορισμό την Φιλιππιάδα και άλλους να επιστρέφουν από αυτή.

Λίγο πριν το μοίρασμα του συσιτίου, έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι εθελοντές προερχόμενοι από την Αρτα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ