2016-03-19 22:37:11
Φωτογραφία για Στην «εντατική» η εθνική στρατηγική για τη φαρμακοβιομηχανία
Η αύξηση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακά τους, την ώρα που τα ποσοστά κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό έχουν πάρει την «ανηφόρα», παράλληλα με τις απρόβλεπτες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις προσφυγικές ροές, πιέζουν εδώ και τώρα για εθνική στρατηγική για τη φαρμακοβιομηχανία. Τα πλήγματα, που αυτή έχει δεχθεί, είναι πολλά. Σε πέντε χρόνια ο κλάδος μετρά 166 νομοθετικές παρεμβάσεις!

Αυτά λίγο-πολύ ανέφεραν τα στελέχη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε δείπνο που παρέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή τη χθεσινή γενική τους συνέλευση. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επεξεργάζεται το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία, οι φαρμακευτικές εταιρίες παρουσιάζουν τη θλιβερή εικόνα της χώρας μας. «Η Ελλάδα παρασύρει προς τα κάτω τις τιμές των φαρμάκων (ως χώρα αναφοράς για την τιμολόγηση) σε Γερμανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τουρκία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, εξηγώντας πως ο επιπολασμός της κατάθλιψης έχει φτάσει το 2,5% του γενικού πληθυσμού και σημειώνεται αύξηση επιδημιών όπως το AIDS, ενώ ο μέσος όρος των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 35% από το 2010 στο 2012
. Επίσης, έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών στην αγορά των φαρμάκων τους από 15,7% σε 26%. Οι ανασφάλιστοι αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια και οι μακροχρόνια άνεργοι τα 1,2 εκατομμύρια. Από πλευράς υπουργείου Υγείας στην εκδήλωση παρευρέθηκε μόνο ο γενικός γραμματέας δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος έσπευσε να «ξεκαθαρίσει» πως το μέτρο του νοσοκομειακού clawback επιβλήθηκε από τους δανειστές και δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου.

Μ.Ν.Γ.

ΕΙΠΑΝ

Τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

- Για όσους πίστεψαν προεκλογικά ότι «η ελπίδα έρχεται»

Σκωπτικό tweet

«Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε με πρόγευμα. Συνεχίζεται με γεύμα. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση πριν από το δείπνο», ήταν το σκωπτικό tweet της τουρκικής αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το «ξεμπλοκάρισμα» της διαδικασίας. Τόσο σκωπτικό που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν ποιος θα φαγωθεί στο τέλος… Στους ηγέτες πάντως το μενού περιελάμβανε αγγελόψαρο και οστρακοειδή a la nage, βέλγικο κοτόπουλο με σπαράγγια και μανιτάρια, ενώ για επιδόρπιο παρφέ πορτοκαλιού. Συμπέρασμα; Ουδέτερες επιλογές με απουσία έθνικ πιάτων, προς αποφυγή (εθνικών) παρεξηγήσεων. Δ. ΚΟΝΤ.

Οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινες κλωστές

«Οι κόκκινες γραμμές που βάζει κάθε φορά η κυβέρνηση καταλήγουν συνεχώς σε κόκκινες κλωστές», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση Μουζάλα απάντησε (ΑΝΤ1) πως «ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα, σε σχέση με αυτά που έλεγε προχθές» και διερωτήθηκε: «Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό έχει εθνική ή κομματική γραμμή;». Κ.Κ.

Στο στόχαστρο και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων

Μετά τα «κακά» ΜΜΕ τώρα στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι «κακοί» δημοσκόποι, «που θα πρέπει να σταματήσουν να ασκούν πολιτική…» Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη Βουλή, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη διενέργεια δημοσκοπήσεων και σφυγμομετρήσεων κοινή γνώμης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ., Θανάση Παπαχριστούπουλου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι μελετά την αυστηροποίηση και ενίσχυση του  θεσμικού πλαισίου για τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων από τις εταιρίες προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα παραπλάνησης και χειραγωγήσεων της κοινής γνώμης. Μάλιστα, για να «ενισχύσει» την αναγκαιότητα αυτή επικαλέσθηκε τις αστοχίες των δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος όσο και των εθνικών εκλογών.

Βγάζει σε κλήρωση το δερμάτινο μπουφάν!

Τελικά όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θα παρουσιάσει το βιβλίο του σε εκδοτικό οίκο του Λονδίνου στις 5 Απριλίου, όπου θα υπογράψει βιβλία αλλά δεν θα βγάλει… σέλφι όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στους όρους συμμετοχής στην εκδήλωση. Η είδηση όμως είναι αλλού: Οποιος συμμετάσχει στην εκδήλωση θα πάρει επίσης μέρος σε διαγωνισμό για να κερδίσει το πολύ δικό του και διάσημο δερμάτινο μπουφάν μηχανής του Γιάνη Βαρουφάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του Οίκου.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να εμφανιστεί ως επαίτης στον Ερντογάν»

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της προσφυγικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς του Ερντογάν», δηλώνει με συνέντευξή της στην «Die Welt». Η πρώην υπουργός τονίζει χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να εμφανίζεται ως επαίτης στον Ερντογάν: «Η Τουρκία έχει αναλάβει την ευθύνη για πάνω από 2 εκατ. πρόσφυγες και φυσικά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει. Η Αγκυρα βασίζεται στη βοήθεια της Ε.Ε., επειδή έχουν επιδεινωθεί σημαντικά οι σχέσεις με τη Ρωσία και η διαμάχη με τους Κούρδους κλιμακώνεται βίαια». Η κυρία Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη δεν θα ήταν έρμαιο εκβιασμού, αν είχαμε εξοπλίσει τη Frontex έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει όντως τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Αν, δε, υπάρξει και συμφωνία επανεισδοχής των προσφύγων με την Ε.Ε., ο Ερντογάν σίγουρα θα την τηρήσει».

Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος

Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνομίλησε με τα στελέχη και τα μέλη της οργάνωσης νέων του κόμματος. «Εχουμε απέναντί μας την πιο ανίκανη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά και πρέπει να εκπροσωπήσουμε τις δυνάμεις εκείνες που αναζητούν πολιτικά από κάπου να πιαστούν. Και η ΟΝΝΕΔ είναι στυλοβάτης σε αυτή την προσπάθεια. Η νέα γενιά έχει πληγεί περισσότερο, όμως είναι αυτή που έχει πρώτο ρόλο. Μπορεί κάποιοι συνομήλικοί σας να σαγηνεύτηκαν από ένα νέο άνθρωπο που τους είπε εύκολα, μεγάλα ψέματα, όμως εμείς θα χτίσουμε τον προγραμματικό μας λόγο πάνω στη γλώσσα της αλήθειας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ