2016-03-20 04:02:08
Φωτογραφία για Πολύτιμη η γυμναστική για τους πάσχοντες από καρκίνο
Η συστηματική γυμναστική κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία μπορεί να βελτιώσει... την ποιότητα της ζωής και να καταπολεμήσει την κόπωση που αισθάνονται οι πάσχοντες από καρκίνο του μαστού ή του προστάτη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

«Η άσκηση στο πλαίσιο της αντινεοπλασματικής αγωγής μπορεί να ωφελήσει ψυχικά και σωματικά τους ασθενείς, καθώς και να αμβλύνει τις παρενέργειες της αγωγής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ελενορ Μ. Γουόλκερ, διευθύντρια του Τομέα Μαστού στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Χένρι Φορντ στο Ντιτρόιτ.

Η δρ Γουόλκερ και οι συνεργάτες της δημιούργησαν ένα πρόγραμμα που ονομάζεται ExCITE και το συνέστησαν σε 30 γυναίκες με καρκίνο του μαστού και 20 πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη.

Οι εθελοντές είχαν ηλικία 35 έως 80 ετών και συμφώνησαν να ακολουθήσουν εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας και επί ένα χρόνο αργότερα.


Πριν αρχίσουν οι ασθενείς να γυμνάζονται, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, ενώ αξιολογήθηκε η μυϊκή τους δύναμη, η αντοχή και η ικανότητά τους να γυμναστούν. Οι γιατροί κατέγραψαν επίσης το σωματικό βάρος τους, τη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους, το είδος της αντινεοπλασματικής αγωγής στην οποία υποβάλλονταν, καθώς και πολλούς δείκτες του αίματός τους, την οστική τους μάζα και διάφορους δείκτες φλεγμονής στον οργανισμό τους.

Όπως έδειξε η ανάλυση όλων των στοιχείων, η συστηματική γυμναστική βελτίωσε κατά πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών καταπολεμώντας αποτελεσματικά τη ναυτία, ενώ άμβλυνε σημαντικά και το αίσθημα της κόπωσης που είθισται να προκαλεί η θεραπεία του καρκίνου.

Η νέα μελέτη πρόκειται να παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), που θα διεξαχθεί στο Σικάγο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ