2016-03-20 11:54:15
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Κιλκίς: Η μάχη των ... ψύλλων
Δεν έφταναν τα απανωτά περιστατικά από πρόσφυγες και μετανάστες, τώρα το νοσοκομείο Κιλκίς, καλείται να "τα βάλει" και με τους ψύλλους που εντοπίστηκαν στην Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, έχουν αναφερθεί κρούσματα ψύλλων από το προσωπικό της παιδιατρικής και της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου. Το πρόβλημα έχει επιβεβαιώσει και η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, η οποία έχει επιληφθεί του θέματος και δρομολογείται ήδη η απολύμανση των χώρων.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, αναφέρουν πως ουδέποτε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες είχαν εντοπιστεί ψύλλοι στους χώρους του νοσοκομείου.

Τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε άμεση επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ, ενώ έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας δύο εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που δέχεται.


Παρά τον αυξημένο όγκο περιστατικών, φέτος ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου μειώθηκε κατά 1 εκ. ευρώ, όταν το νοσοκομείο δέχεται όλο τον όγκο των περιστατικών από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, έχει ως συνέπεια την παντελή έλλειψη υλικών, τη μη συντήρηση των μηχανημάτων, την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος και την ανεπάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Η παιδιατρική κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς και αυτό συμβαίνει ενώ είναι γεμάτη από παιδάκια, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί όπως και άλλα τμήματα κομβικά για την λειτουργία του νοσοκομείου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ