2016-03-21 17:03:07
Φωτογραφία για Δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων στην Παραλιακή ζώνη και στα παλιά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων
"Δεν είναι στα πιθανά σημεία όπου θα δημιουργηθούν τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας... η παραλιακή ζώνη της Πάτρας", αποκάλυψε σήμερα στο PatrasTimes.gr, ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Βουλευτή του νομού, αποκλείονται και τα εγκαταλελειμμένα μηχανοστάσια της Ακτής Δυμαίων, όπως αυτό του Λαδόπουλου, η Πειραϊκή Πατραϊκή και η ΑΒΕΞ, αφού είναι μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας. "Δεν είναι απαραίτητο τα κέντρα φιλοξενίας να δημιουργηθούν μέσα σε υπάρχοντα κτίρια, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει όλο εκείνο τον εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα σκηνές, για τη δημιουργία τους και σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους", δήλωσε ο κ. Ριζούλης.

"Θα δημιουργηθούν έως δύο κέντρα φιλοξενίας, 500 έως 1500 ανθρώπων στην Αχαϊα, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στον ιστό των πόλεων και να πληρούν όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις διαβίωσης. Να έχουν νερό, φως και να βρίσκονται κοντά στις συγκοινωνίες", προσέθεσε.

Αποκλείεται ακόμη και το ΚΕΤΧ, αφού βρίσκεται κοντά στον ιστό της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για τη ΜΟΜΑ, η οποία όμως βρίσκεται μακριά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νέες εξελίξεις αναμένονται πάντως μετά τη σημερινή συνεδρίαση φορέων, υπό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ