2016-03-21 21:40:20
Φωτογραφία για Πληγή για την Κρήτη τα τροχαία - 11 οι νεκροί από την αρχή του 2016
11 νεκρούς από τροχαία μετράει ως σήμερα, μήνα Μάρτιο, η Κρήτη, από την... αρχή του 2016, με την "αυγή" του έτους να στέλνει δυσοίωνα μηνύματα για τη συνέχεια, ιδίως σε σύγκριση με το 2015 (που θεωρείται το χειρότερο έτος από την έναρξη της κρίσης), οπότε ο αριθμός των 11 νεκρών καταγραφόταν το μήνα Απρίλιο.

Ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ., Γιάννης Λιονάκης, τόνισε ότι αδιαμφισβήτητα στις νεαρές ηλικίες, τα τροχαία είναι η πρώτη αιτία θανάτου, ενώ τόνισε ότι το "κλειδί" για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι ... κάτι θα αλλάξει, είναι η παρέμβαση ήδη "από το μαιευτήριο". Ο κ.Λιονάκης εξηγεί ότι το καλό παράδειγμα της αμυντικής οδήγησης και της ευγένειας στο δρόμο τη δίνουμε εμείς οι ίδιοι στα παιδιά μας, που έχουν την τάση να μιμούνται τους "μεγάλους", ενώ βασικό είναι τα παιδιά να θεωρήσουν δεδομένη τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο και προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο.


Με αφορμή την Εβδομάδα Ευγένειας στο δρόμο, που διανύουμε, ο Γιάννης Λιονάκης και τα μέλη του συλλόγου συνεχίζουν τις ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τα μικρά παιδιά και να αποτυπωθούν από νωρίς τα μηνύματα για ασφαλή οδήγηση. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της αμυντικής οδήγησης αλλά και της ευγένειας όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού."Μια παραχώρηση προτεραιότητας, ένα νεύμα, ή ένα "ευχαριστώ" αρκούν" τόνισε ο ίδιος, προκειμένου να καταστήσουμε ομαλότερη την (αναγκαστική) συνύπαρξή μας στους δρόμους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ