2016-03-22 09:33:04
Φωτογραφία για Τραγική η κατάσταση στην Ινδία: Πάνω από 75.000.000 άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό!
Ένα από τα μεγαλύτερο προβλήματα της Ινδίας, της χώρας των περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων είναι η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού της. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον διεθνή οργανισμό Water Aid, περίπου 76 εκατομμύρια Ινδοί, ή περίπου το 5% του πληθυσμού της δεν έχει αυτή την δυνατότητα, αναγκαζόμενο είτε να αγοράζει πανάκριβο εμφιαλωμένο νερό, είτε -το συνηθέστερο- να πίνει νερό που δεν είναι κατάλληλο.  

 Ο αριθμός αυτός των Ινδών είναι περίπου το ένα δέκατο από τα 650 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη που στερούνται αυτό το πολύτιμο αγαθό.

 Ενώ την φέρνει στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις χώρες, ακόμα και αυτές στην Αφρική, με την Κίνα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, με 63 εκατομμύρια κατοίκους.   Πάντως η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1990 καθώς από τότε πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε καθαρό νερό σε όλο τον κόσμο. Πάντως για τους φτωχούς Ινδούς η αγορά καθαρού εμφιαλωμένου νερού είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος, αφού για την μέση ημερήσια κατανάλωση ενός ανθρώπου, χρειάζονται χρήματα που αντιστοιχούν στο 20% του μέσου μισθού τους.    


Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχουν σημαντικές αρρώστιες από την έλειψη καθαρού νερού. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 140.000 παιδιά πεθαίνουν από διάρροια κάθε έτος σε ένα σύνολο 315.000 τέτοιων θανάτων σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα πάντως είναι η διαχείριση των πόρων του καθαρού νερού, που βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση, με τις διάφορες επαρχίες της Ινδίας να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να φέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό σε όλο και μεγαλύτερες μάζες του κοινού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ