2016-03-22 18:39:52
Φωτογραφία για Βρυξέλλες: Το χρονικό του τρόμου
Κόκκινος συναγερμός στο Βέλγιο, σύνορα κλειστά, αυξημένα μέτρα και επιφυλακή σε όλη την Ε.Ε. μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης, που ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του ISIS.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μέρες μετά τη σύλληψη Αμπντεσλάμ, ενώ όπως μεταδίδουν τα βελγικά media, γίνεται λόγος για πιθανά "αντίποινα" από πλευράς τζιχαντιστών, κάτι που αν ισχύει, επιβεβαιώνει τη δυναμική τους.

Tα τρομοκρατικά χτυπήματα έγιναν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στον σταθμό του μετρό στοΜάαλμπεκ που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κομισιόν, αλλά και στον σταθμό Σούμαν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί είναι 34, οι τραυματίες πάνω από 170. 20 άτομα σκοτώθηκαν στο μετρό του Μάαλμπεκ και ακόμη 14 στο αεροδρόμιο.

Τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, προκαλούν ανατριχίλα:

Κόσμος βγαίνει μέσα από βαγόνι, λίγο μετά την έκρηξη στον σταθμό του Μάαλμπεκ. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Evan Lamos, δημοσιογράφο του EurActiv που ζει στις Βρυξέλλες και ήταν μέσα στο μετρό:

This was the scene a short while ago, between the Arts-Lois and Maelbeek metro stations in Brussels. pic.twitter.com/aTZjqsF7Gt

— Evan Lamos (@evanlamos) March 22, 2016
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ