2016-03-23 13:24:17
Φωτογραφία για ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ vs ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ... ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Η Λαμποράλ Κούτσα φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα απόψε (21:30, Novasports2) στον ισπανικό «εμφύλιο» που ανοίγει την 12η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Λαμποράλ γνώρισε την ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (90-78), και πλέον έχει ρεκόρ 7-4.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης και βελτίωσε το δικό της ρεκόρ σε 6-5.

Τι θα... άρεσε στον Ολυμπιακό να γίνει όμως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση; 

Μπορεί η Λαμποράλ να είναι στο 7-4 και η Μπαρτσελόνα στο 6-5, άρα πιο κοντά στον Ολυμπιακό που έχει ρεκόρ 5-6, αλλά αν υπολογιστεί το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα υπερτερεί του Ολυμπιακού σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει νικήσει δύο φορές τη Λαμποράλ και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έχει αυτός το πάνω χέρι.

Έτσι λοιπόν, απομένει να δούμε το πρόγραμμα των δύο ομάδων και ποια από τις δύο είναι εφικτό για τον Ολυμπιακό να βάλει από κάτω.


ΛΑΜΠΟΡΑΛ (7-4)                     ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (6-5)

Μπαρτσελόνα (ΕΝΤΟΣ)              Λαμποράλ (ΕΚΤΟΣ)

Ρεάλ Μ. (ΕΝΤΟΣ)                      Μπάμπεργκ (ΕΝΤΟΣ)

Μπάμπεργκ (ΕΚΤΟΣ)                 Ζαλγκίρις (ΕΚΤΟΣ)

Όπως βλέπουμε λοιπόν, αν η Μπαρτσελόνα κάνει ΜΕΧΡΙ μία ήττα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να την ξεπεράσει ακόμα και αν αυτός κάνει 3/3.

Αντίθετα, αν η Λαμποράλ ηττηθεί σήμερα από την Μπαρτσελόνα και πάει στο 7-5, και γνωρίσει άλλη μία ήττα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές (Ρεάλ εντός και Μπάμπεργκ εκτός), αυτόματα θα βρεθεί ΚΑΤΩ από τον Ολυμπιακό σε περίπτωση που οι Πειραιώτες κάνουν 3/3. Ακόμα όμως και σε πολλαπλές ισοβαθμίες, αν μέσα είναι και η Λαμποράλ, πάλι το πάνω χέρι θα έχουν οι Πειραιώτες αφού καμία ομάδα δεν έχει επικρατήσει δύο φορές των Βάσκων, πράγμα που έχει κάνει ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός! 

Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι το "δωράκι" που θα ήθελε απόψε ο Ολυμπιακός θα ήταν "διπλό" της Μπαρτσελόνα στην Βασκονία επί της Λαμποράλ. Εδώ να σημειωθεί ότι αν η Μπαρτσελόνα πάρει τελικά το διπλό απόψε, έχει αρκετές πιθανότητες να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου και να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς. Πράγμα που σημαίνει ότι απόψε θα δούμε μεγάλη μάχη...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ