2016-03-23 14:04:30
Φωτογραφία για 8η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ - Στο «τιμόνι» της ο Ταξίαρχος Νίκος Ανδριόπουλος
Αλλαγή φρουράς είχαμε χθες στην ιστορική 8η Ταξιαρχία, κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής παράδοσης – παραλαβής, που έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα.

Κατά την τελετή ο Υποστράτηγος Σπύρος Γκίζας, μετά από αρκετά χρόνια, επιτυχημένης παρουσίας στα Γιάννενα, παρέδωσε τα «ηνία» της Διοίκησης της 8ης Ταξιαρχίας, στον Ταξίαρχο Νικόλαο Ανδριόπουλο.

Παρουσία του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή καθώς και εκπροσώπων από όλους τους τοπικούς φορείς της περιοχής, ο κ. Γκιζάς παρέδωσε την διοίκηση ενώ ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Ενώπιον όλων έγινε η παράδοση και η παραλαβή του λαβάρου και αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και παιάνισε ο εθνικός ύμνος. Ο κ. Γκιζάς δεν παρέλειψε να καλωσορίσει και να ευχηθεί στον νέο διοικητή που αναλαμβάνει σε δύσκολες συνθήκες καθώς ο Ελληνικός Στρατός έχει κληθεί να διαχειριστεί ένα μεγάλο μέρος του προσφυγικού θέματος.


Ο κ. Γκιζάς στον απολογισμό του ευχαρίστησε όλους ενώ είπε ότι προσπάθησαν αφενός να κρατήσουν υψηλό το επίπεδο και αφετέρου να διατηρήσουν άριστες σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Ο νέος διοικητής Νικόλαος Ανδριόπουλος, εμφανίστηκε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στα δύσκολα ζητήματα που έχει μπροστά του. Κάλεσε τους ένστολους να σεβαστούν τις διαταγές ενώ ξεκαθάρισε ότι θα διοικήσει ανθρωποκεντρικά και με βασικό άξονα την δικαιοσύνη. Αναφέρθηκε σε όλες τις επιμέρους προκλήσεις που έχουν μπροστά τους με προτεραιότητα την διαχείριση του προσφυγικού θέματος.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη

Ταυτόχρονα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οδήγησαν τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή, να προχωρήσει σε σχολιασμό της επικαιρότητας.

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, στις τρομοκρατικές ενέργειες λέγοντας ότι: «Είχαμε και έλληνες αξιωματικούς στις Βρυξέλλες, οι οποίοι βρισκόταν εκεί για να συμμετάσχουν σε άσκηση. Ευτυχώς, επικοινωνήσαμε μαζί τους και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Αυτά που συμβαίνουν μας προκαλούν ανησυχία».

ΠΗΓΗ: http://www.anex.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3939:8---lr-----&catid=36:top-news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ