2016-03-24 03:07:09
Φωτογραφία για Αντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες οι πρόσφυγες στον καταυλισμό του Κατσικά
Μπορεί την περασμένη Κυριακή που εγκαταστάθηκαν στο... παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά Ιωαννίνων οι 1200 περίπου πρόσφυγες οι καιρικές συνθήκες να ήταν συμμαχός τους ,σήμερα όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική .

Οι βροχές και καταιγίδες και οι υσχυροί άνεμοι, που πλήττουν απο χθες το πρωί και τον νομό Ιωαννίνων καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη σημερινή ημέρα στον καταυλισμό με όλους τους πρόσφυγες να έχουν "θωρακιστεί " στις σκηνές τους και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να βρίσκονται στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν .

Τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και η Δημ.Αρχή Ιωαννίνων καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να βελτιώσουν όσο γίνεται περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων .

Οπως ανέφερε μιλώντας εχθές στα τοπικά ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Ηπέιρου κ.Καχριμάνης ,αύριο Πέμπτη αναμένεται να στρωθούν μοκέτες απο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε όλες τις σκηνές και όπου αλλού χρειαστεί.

Παράλληλα η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε μεγάλη ποσότητα νάιλον για το χώρο του καταυλισμού αλλά και 200 κρεββάτια και στρώματα ,προσφορά ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, τα οποία παραδόθηκαν το βράδυ της άφιξής των προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο στον Κατσικά .
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ