2016-03-24 11:44:14
Φωτογραφία για 9 τύποι καθηγητών που θα συναντήσετε στις σπουδές σας
Έχετε ήδη προσαρμοστεί στο πανεπιστήμιο, ήρθατε κοντά με πολλά άτομα, αλλά εάν... έμεινε κάτι που δυσκολεύεστε να αξιολογήσετε είναι οι ίδιοι οι καθηγητές σας. Ενώ κάποιοι μπορεί να δείχνουν την εκτίμησή τους προς εσάς, κάποιοι άλλοι μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε ανεπιθύμητοι.

Δεν χρειάζεται να το παίρνετε όμως προσωπικά ∙ κατά τη διάρκεια των σπουδών σας θα συναντήσετε διάφορους τύπους καθηγητών, τους οποίους για κάποιο διάστημα θα πρέπει να ανεχτείτε.

1. Οι ασταμάτητοι λέκτορες

Το πιο πιθανόν, εάν έχετε μάθημα στις 9, να έχουν αρχίσει τη διάλεξη πριν ακόμα καθίσετε στην καρέκλα. Δεν σταματούν ποτέ να βλέπουν τις σημειώσεις του μαθήματος και δεν χάνουν χρόνο για να γράψουν κάτι στον πίνακα. Αν σας ξέφυγε κάτι, απλά τη βάψατε ∙ δεν διακόπτουν για τίποτα και για κανέναν. Θα κάνουν διάλεξη για όση ώρα διαρκεί το μάθημα, οπότε προετοιμαστείτε για ασταμάτητο γράψιμο.


2. Οι καθηγητές-φιλαράκια

Σίγουρα θα τύχει να συναντήσετε τέτοια άτομο ενώ σπουδάζετε. Είναι οι καθηγητές με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε τα πάντα. Μπορείτε να τους συμβουλευτείτε για ότι σας προβληματίζει, σε προσωπικό ή ακαδημαϊκό επίπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν να σας δώσουν μια πολύ καλή συμβουλή όταν τους χρειαστείτε.

3. Οι καθηγητές που προωθούν τον εαυτό τους

Τα άτομα που δεν νοιάζονται αν διαθέτετε 100€ για να αγοράσετε το βιβλίο τους, αλλά αντίθετα απαιτούν να το έχετε στο μάθημα. Το πιο πιθανόν να σας προωθούν υλικό ίσως όχι και τόσο σχετικό με το μάθημα απλά και μόνο γιατί το όνομά τους σχετίζεται με αυτό. Σίγουρα δεν θα έχουν και εναλλακτικές επιλογές να σας προτείνουν.

4. Οι καθηγητές «Χίτλερ»

Σίγουρα θα αντιπαθείτε τα συγκεκριμένα άτομα. Θα είναι πάντα υπερβολικά αυστηροί και απογοητευμένοι με ότι και να κάνετε. Ίσως σας ζητήσουν να επαναλάβετε κάτι ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται. Μπορεί να αισθανθείτε πως σας κάνουν τη ζωή δύσκολη, αλλά στην πραγματικότητα ίσως απλά προσπαθούν να σας πιέσουν να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Και κακά τα ψέματα, το πετυχαίνουν.

5. Οι παθιασμένοι καθηγητές

Άσχετα με το τι διδάσκουν ή με τον κλάδο που ακολουθείτε, στο τέλος κάθε μαθήματος θα είστε τόσο εμπνευσμένοι που απλά θα θέλετε να ακολουθήσετε τη δική τους πορεία. Τα συγκεκριμένα άτομα μπαίνουν πάντα στην τάξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και απεριόριστη ενέργεια. Δεν σταματούν ποτέ, είναι πάντα διαθέσιμοι σε ώρες γραφείου και γενικά θέλουν την επιτυχία των φοιτητών στο μάθημά τους.

6. Οι υποστηρικτές

Το πανεπιστήμιο μπορεί να είναι σκληρό, και τα συγκεκριμένα άτομα μπορούν με διάφορους τρόπους να σας στηρίξουν. Το να βρείτε τέτοιους καθηγητές σας καθιστά ιδιαίτερα τυχερούς, αφού σημαίνει πως θα έχετε συμμάχους και σύμβουλους σε διάφορες ακαδημαϊκές δυσκολίες.

7. Οι κωμικοί

Αντί να διδάσκουν, οι συγκεκριμένοι καθηγητές εμπλουτίζουν το μάθημα με συνεχή αστεία για να εμπλέκουν τους φοιτητές διαρκώς. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι καν αστείοι. Εάν θέλετε τη συμπάθειά τους, απλά γελάστε με τα αστεία τους.

8. Οι μισητοί

Απλά αντιπαθούν τους πάντες χωρίς κανένα προφανή λόγο. Προσπαθούν να σας εξευτελίζουν συνεχώς και βρίσκουν λάθη σε ότι κάνετε. Μια συμβουλή- μην τους παίρνετε ποτέ στα σοβαρά. Κάποια άτομα απολαμβάνουν να βλέπουν την καταστροφή γύρω τους. Και προσοχή να μην τους μπερδέψετε με τους «Χίτλερ». Οι μισητοί είναι απλά κακοπροαίρετοι άνθρωποι, ενώ οι δεύτεροι θέλουν να δουν το μέγιστο των ικανοτήτων σας.

9. Οι φωνακλάδες

Μπορεί να κινούνται συνεχώς στην αίθουσα χαμογελώντας, αλλά ταυτόχρονα φωνάζοντας. Σίγουρα θα σας ξεκουφάνουν ειδικά εκεί που δεν το περιμένετε. Σπάνια όμως θυμώνουν, απλά προσπαθούν να τονίσουν όσα διδάσκουν. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σημειώνετε ότι λένε κάθε φορά φωναχτά. Σίγουρα θα είναι σημαντικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ