2016-03-25 03:42:21
Φωτογραφία για Δήμος Πύργου: Βρέθηκε χώρος μεταφόρτωσης των σκουπιδιών
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, πριν την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου έλαβε απόφαση για την αποδοχή δωρεάς οικοπέδου 6,5 στρεμμάτων από ιδιώτη το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως σταθμός προσωρινής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Στάδιο και για να ξεκινήσει η χρήση του ο δήμος Πύργου αναμένει τη σχετική άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παράλληλα τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται στην περιοχή ειδικά κοντέινερς του υπουργείου Εσωτερικών τα οποία θα μεταφέρουν τα συγκεντρωμένα σκουπίδια σε άλλους χώρους. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ενημέρωσε τους συμβούλους για το τι συζητήθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για τη Μονάδα Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης στην Τριανταφυλλιά που, όπως είπε, ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή του έργου.


Στο μεταξύ σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διοίκησης στη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝαΣΑ», Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της διοίκησης και τόνισε πως αναμένει παραιτήσεις.

«Μην νομίζουν κάποιοι πως είναι υπεράνω των νόμων. Αναμένω παραιτήσεις καθώς εκεί δεν τηρείται ο νόμος και η οικονομική λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου είναι παράνομη», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος στην τοποθέτησή του και ζήτησε να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος για τα πεπραγμένα του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγένεσις» στον δήμο Πύργου, Χάρης Μιχαλακόπουλος, στη δική του τοποθέτηση ζήτησε να υπάρξουν παραιτήσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και του αντιπροέδρου αυτού καθώς, όπως επεσήμανε το Λιμενικό Ταμείο ως ΝΠΔΔ δεν υπογράφει τα πρακτικά των συνεδριάσεών του.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία», Δώρα Καλάκου τόνισε πως σε περίπτωση που οι αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου είναι «παράνομες» τότε το δημοτικό συμβούλιο δεν θα πρέπει να τις εγκρίνει. Επίσης η κ. Καλάκου, επεσήμανε πως ως προς τα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο με την πρόταση της δημοτικής αρχής, η παράταξή της ουδέποτε ψήφισε.

Να γίνει πλήρης ενημέρωση από εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου σε επόμενη συνεδρίαση ζήτησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας, ενώ την ίδια άποψη υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννης Αργυρόπουλος.

«Μην βγαίνουμε σε ένα κατηγορητήριο που μας καταλαμβάνει εξαπίνης. Δε υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος για να αντιπαρατεθεί στα όσα αναφέρονται. Εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί για οτιδήποτε τέτοιο», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, με τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Ανδριόλα να αναφέρει από την πλευρά του πως το συγκεκριμένο είναι ένα «ευαίσθητο ζήτημα» προτείνοντας τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου σήμερα κιόλας να αποσταλούν στην διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου ώστε να λάβει γνώση και στη συνέχεια να μπορέσει να απαντήσει περί των καταγγελιών αυτών.

Πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Δημουλιάς, ο οποίος τυγχάνει και μέλος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου τόνισε πως ως μέλος δεν έχει αντίρρηση να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος.

Τα υπόλοιπα θέματα με έμφαση στο ΣΧΟΟΑΠ

Η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον αδικοχαμένο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Σκαφιδιάς, Σάκη Χρονόπουλο αλλά και το καλωσόρισμα τόσο του νέου προέδρου, κ. Καλόφωνου όσο και της επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Άβας Βαγγελάτου.

Στη συνεδρίαση βρίσκονταν χθες και εκπρόσωποι της αναδόχου για τα ΣΧΟΟΑΠ του δήμου Πύργου εταιρείας, με τον κ. Ευάγγελο Καραμπλιά να τοποθετείται πριν την έναρξη των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στο Σώμα. Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμπλιάς μέχρι τις 5 Μαΐου θα πρέπει να έχει υποβληθεί η τελική πρόταση και τόνισε πως το έργο ΣΧΟΟΑΠ του δήμου Πύργου θα είναι το πρώτο που θεσμοθετείται από τα δεκατρία συνολικά που είναι σε εξέλιξη. Ο κ. Καραμπλιάς επίσης ανέφερε πως υποβλήθηκαν 60 προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση των ΣΧΟΟΑΠ του δήμου Πύργου η οποία είχε ουσιαστικό χαρακτήρα.

Στη συνέχεια το Σώμα προχώρησε στη συζήτηση και των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ