2016-03-25 17:42:13
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Γιατροί αφαίρεσαν λάθος πλευρό από ασθενή και της είπαν ψέμματα για να την ξαναχειρουργήσουν!
Υπάρχει μια ταινία, κωμική φυσικά, στην οποία, περίπου στο τέλος της, ο...Στάθης Ψάλτης πάει για εγχείρηση αμυγδαλών και του κόβουν τη γλώσσα! Όταν αυτό συμβαίνει σε ταινία, είναι σαφώς κωμικό. Όταν όμως συμβαίνει, όπως σε αυτή την περίπτωση, στην πραγματικότητα, τότε πρόκειται για κάτι τραγικό.

Ένας ασθενής κατέθεσε μήνυση προς το νοσοκομείο Yale New Haven, για το γεγονός ότι αφαίρεσαν κομμάτι από λάθος πλευρό, κατά τη διάρκεια επέμβασης, και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησαν να το συγκαλύψουν.

Η 60χρονη Ντέμπορα Κρέιβεν, υποβλήθηκε σε χειρουργείο το περασμένο έτος, για να αφαιρέσει κομμάτι από το όγδοο πλευρό της, λόγω ενός προκαρκινικού μελανώματος, όμως οι γιατροί έκαναν λάθος στο μέτρημα και αφαίρεσαν μέρος του έβδομου. Το αποτέλεσμα είναι ότι η 60χρονη έπρεπε να μπει και δεύτερη φορά στο κρεβάτι του χειρουργείου για να αφαιρεθεί το σωστό κομμάτι.

Ένας βοηθός χειρούργου στο Yale, κάνοντας ακτινογραφίες στην άτυχη γυναίκα ανέφερε σε εκείνη και το σύζυγό της ότι οι γιατροί αφαίρεσαν λάθος κομμάτι. Όμως, πέντε λεπτά αργότερα, ένας άλλος γιατρός τους είπε ότι οι πόνοι που ένιωθε οι γυναίκα, δεν ήταν λόγω της προαναφερθείσας αιτίας. Απλά οι γιατροί δεν είχαν αφαιρέσει όσο κομμάτι από το οστό έπρεπε κι έτσι θα έπρεπε να ξαναμπεί στο χειρουργείο.


Η πρώτη κίνηση ήταν να ζητηθεί να αποκλειστεί ο δεύτερος γιατρός από τη νέα επέμβαση. Τα αρχεία δείχνουν όμως ότι εκείνος την έκανε, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του ζευγαριού.

Το ακόμα πιο απίστευτο στην όλη Οδύσσεια της 60χρονης, είναι το γεγονός πως οι γιατροί μπορεί να έκαναν λάθος στο πλευρό, αλλά το σωστό πλευρό είχε πάνω του ειδικά μεταλλικά ελάσματα και ειδική μπογιά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί προεγχειρητικά για να αποφευχθεί το οποιοδήποτε λάθος!

Συνεπώς, πέραν των όσων προσάπτουν στους γιατρούς οι Κρέιβεν, η τελευταία κατηγορία είναι ότι οι πολυδιαφημισμένοι και ακριβοπληρωμένοι γιατροί απέτυχαν να διαβάσουν μια απλή ακτινογραφία! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ