2016-03-25 18:12:43
Φωτογραφία για Κίνηση Ενωμενοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή: Σύνορα ανοιχτά
Ο αγώνας των προσφύγων για ανοιχτά σύνορα κλιμακώνεται... Σήμερα Πέμπτη 23 Μάρτη, μετά τη μαζική παρουσία τους στο συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη όπου ξεσήκωσαν την πόλη με τα συνθήματά τους, εκατό περίπου πρόσφυγες διαδήλωσαν από το στρατόπεδο των Διαβατών ως το άγαλμα Βενιζέλου για να απαιτήσουν το άνοιγμα των συνόρων. Εκεί τους υποδέχτηκαν ντόπιοι εργαζόμενοι και νεολαίοι, κόσμος που έχει πρωταγωνιστήσει στο πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο του ρατσισμού και των κλειστών συνόρων. Οι πρόσφυγες αγνόησαν την κινδυνολογία εκπροσώπου του υπουργείου που προσπάθησε να τους πείσει να επιστρέψουν στο στρατόπεδο και επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατασκηνώνοντας στο άγαλμα Βενιζέλου. Το κάλεσμά τους για αλληλεγγύη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον κόσμο που έσπευσε να τους παρέχει σκηνές και φαγητό.

Ο αγώνας των προσφύγων είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει. Παλεύουμε για να ακυρώσουμε στην πράξη τη συμφωνία του αίσχους ΕΕ-κυβέρνησης με την Τουρκία. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με διαδηλώσεις, ψηφίσματα, υπογραφές, με αποκορύφωμα την απεργία στις 7 Απρίλη όπου θα διαδηλώσουμε ενάντια στα Μνημόνια και την Ευρώπη-φρούριο.


Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους δολοφόνους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να πνίγουν τους πρόσφυγες με το κλείσιμο των συνόρων στο Αιγαίο, με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ, της FRONTEX και των συνοριοφυλάκων Ελλάδας και Τουρκίας. Να φρενάρουμε τις μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία και τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας. Να απαιτήσουμε την μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, με δικαίωμα στην δουλειά, δικαίωμα των παιδιών για εγγραφή στα σχολεία και ιθαγένεια, δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση μέσα από την αξιοποίηση κλειστών ή εγκαταλελειμμένων δομών και κτιρίων στην πόλη και όχι σε γκέτο.

Όλες και όλοι αύριο Παρασκευή 25 Μάρτη στις 9πμ στο άγαλμα Βενιζέλου για να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες και να διαδηλώσουμε μαζί τους προς το χώρο της παρέλασης, παλεύοντας για ανοιχτά σύνορα για όλους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ