2012-05-13 14:27:03
Φωτογραφία για Ο Αλέξης του 17% και οι άνθρωποι του
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν πολύ «πυκνά» για τον Αλέξη Τσίπρα. Για την ακρίβεια, άλλαξε η ζωή του. Στις 10 Φεβρουαρίου 2008, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 33 ετών, αναλάμβανε ένα κόμμα του 4,6%, ήταν αδέσμευτος, εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός και εθεωρείτο ένας φέρελπις πολιτικός.

Σήμερα, στα 37 του, είναι πατέρας ενός παιδιού, περιμένει το δεύτερο σε δύο μήνες, έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση του πολιτικού σκηνικού με 16,78% και θεωρείται πια «ψημένος» πολιτικός αρχηγός.

Για πολύ καιρό ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καν σταθερή ομάδα συνεργατών, αφού το τοπίο στον ΣΥΝ ήταν ρευστό. Σήμερα όμως ο Αλέξης Τσίπρας μετρά τέσσερα χρόνια στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και έχει συγκροτήσει μια σταθερή ομάδα από συνεργάτες τους οποίους παρουσιάζει ο Τύπος της Κυριακής.

Γιάννης Δραγασάκης

Είναι ο άνθρωπος πίσω από τις βασικές αποφάσεις του Α. Τσίπρα. Εχοντας χρηματίσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το 1989, ο οικονομολόγος και απόφοιτος του London school of economics έχει καταρτίσει τις βασικές θέσεις του ΣΥΝ για την οικονομία, ενώ συμβουλεύει τον Α. Τσίπρα για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας.


Δημήτρης Παπαδημούλης

Με την πείρα του σε ευρωπαϊκά θέματα συμβουλεύει τον πρόεδρο του ΣΥΝ και για την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Μετέχει σε όλες τις συσκέψεις κορυφής στην Κουμουνδούρου και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της γραμμής του κόμματος.

Μανώλης Γλέζος

Το 90χρονο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στάθηκε στον Αλέξη στα δύσκολα όταν αμφισβητείτο από τις υπόλοιπες συνιστώσες του σχήματος. Θα είναι δίπλα στον Τσίπρα στη νέα Βουλή αφού εξελέγη βουλευτής Επικρατείας.

Για πολλούς παίζει το ρόλο του «Νέστορα» του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται δεδομένο ότι όσο του επιτρέπει η ηλικία του θα είναι ενεργός στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα.

Ρένα Δούρου

Η 36χρονη βουλευτής Β’ Αθήνας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Α. Τσίπρα από τότε που οι δυο τους ήταν στη νεολαία του ΣΥΝ. Παρότι δεν υπήρξε ποτέ στην ίδια εσωκομματική τάση, η σχέση τους χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εκτίμηση ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πολύτιμες τις συμβουλές της, κυρίως σε διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου έκανε θριαμβευτικό ντεμπούτο στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξελέγη πρώτη στην Α΄ Αθήνας. Με τον Α. Τσίπρα γνωρίζονται παλαιόθεν ενώ είναι και η δικηγόρος του στη διαμάχη του με γερμανική εφημερίδα που συκοφαντούσε τον ίδιο και τη χώρα.

Σοφία Σακοράφα

Έσπασε κάθε ρεκόρ σταυρών στη Β΄ Αθήνας και δικαίωσε την επιλογή Τσίπρα να ανοιχτεί στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας της συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Σακοράφα αναμένεται να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη Βουλή καθώς καθημερινά ανταλλάσσει απόψεις με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Από την πρώτη στιγμή που καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ετέθη στο στόχαστρο Τσίπρα για συνεργασία. Τελικά οι συζητήσεις ευοδώθηκαν, ο Κουρουμπλής εξελέγη δεύτερος στη Β΄ Αθήνας και έχει ενταχθεί κανονικά στην ομάδα του πολιτικού σχεδιασμού της Κουμουνδούρου.
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ