2016-03-27 11:34:09
Φωτογραφία για Κίνα: 20 Γιγαβάτ στα φωτοβολταϊκά κάθε χρόνο «καίνε» τον λιγνίτη
Η Κίνα πραγματοποιεί τεράστιες επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά για να επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχει θέσει για το 2020.

Ειδικότερα, η Κίνα θα προσθέτει στα δίκτυά της 20 φωτοβολταϊκά Γιγαβάτ ετησίως για την επόμενη πενταετία υπερτριπλασιάζοντας την ήδη εγκατεστημένη ισχύ της.

Ο Νουρ Μπεκρί, επικεφαλής της Εθνικής Διεύθυνσης Ενέργειας έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Η Κίνα, η χώρα που εκπέμπει τον μεγαλύτερο όγκο ρύπων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, έχει αυξήσει σχεδόν 13 φορές την εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύ της από το 2011.

Παρά την εντυπωσιακή μεγέθυνση της ηλιακής ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά καλύπτουν ποσοστό μόλις 3% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Πριν από λίγο καιρό, η κινεζική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο διακοπής της λειτουργίας 1000 ανθρακωρυχείων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα κατά 60% ως το 2020.

Πλέον, έχει τεθεί ο φιλόδοξος στόχος των 143 φωτοβολταϊκών Γιγαβάτ το 2020 έναντι 43,2 Γιγαβάτ σήμερα, επίδοση που έφερε την Κίνα στην πρώτη θέση παγκοσμίως αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανία.

Δεν είναι βεβαίως τυχαίο ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και εξαγωγέας ηλιακών πάνελ παγκοσμίως.

Οι επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια θα τονώσουν την εθνική οικονομία και θα συμβάλλουν στην προσπάθεια μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
TAINIA SENNA ME TON Guillaume Gouix
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
TAINIA SENNA ME TON Guillaume Gouix
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ