2016-03-27 16:26:06
Φωτογραφία για ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Πριν 2 ημέρες που επικοινώνησα με φίλη μου να μάθω τα νέα της, μου είπε κάτι σοκαριστικό. Κάτι που το είχα δει σε ταινίες, κατι που δεν πιστεύεις οτι θα συμβεί σε κοντινό σου άνθρωπο... ‘Εδειραν το σχεδόν 2 χρόνων παιδάκι της. ‘Ενα αλλο παιδακι μεγαλύτερο, σε πάρτυ του νηπιαγωγείου που πηγαίνει η μεγάλη κόρη της. Χωρίς λογο, την απομόνωσε και την έδειρε. Βλέπω τις φωτογραφίες που μου έστειλε και σοκάρομαι, το λεω και τρέμει το χέρι μου, δακρύζουν τα μάτια μου. Αν δεν μου είχε πει τι ειχε συμβεί θα νόμιζα οτι του είχε ορμήξει άγριο ζώο!

Δεν ξέρω ειλικρινά γιατι γράφω αυτο το κείμενο, ίσως για να ενημερωθούν και άλλοι γονείς οτι ναι, εν έτη 2016, στην Ελλάδα, σε πάρτυ συμμαθητών γνωστού ιδιωτικού Βρετανικού νηπιαγωγείου στο κέντρο της Γλυφάδας, μπορεί να συμβεί αυτό. Και ναι, η διευθύντρια να προτιμήσει να παραμείνει αμέτοχη για το συμβάν, για να μην χάσει ή δυσαρεστήσει κάποιους “πελάτες” θα υποθέσω; Ισως για να προετοιμαστούν και άλλοι γονείς οτι μπορεί και στο παιδί τους να συμβεί κατι τέτοιο στα καλά καθούμενα και να ξέρουν πως να αντιδράσουν; ‘Ισως για να χτυπήσω καμπανάκι στο εν λόγο νηπιαγωγείο … Ή μάλλον για να χτυπήσω καμπανάκι στο νηπιαγωγείο ΚΑΙ στους γονείς του “θύτη”
. Πρωτίστως στους γονείς. Γιατί από εκει ξεκινάνε όλα… Τι μπορεί να κάνει ενα παιδάκι 3 χρόνων να εχει τόσο μίσος μέσα του, να χτυπάει άλλα παιδάκια με τέτοιο τρόπο (γιατί ναι, δεν ήταν η πρώτη φορά). Πόση βία, σωματική ή λεκτική πρέπει να δέχεται αυτό το παιδί στο σπίτι του για να αντιδράει έτσι. Πάντα με προβλημάτιζε η διαφορετικότητα στη γονεικότητα στην όποια εκ των πραγμάτων εκτίθενται τα παιδιά μας απο τη στιγμή που συναναστρέφονται με άλλες οικογένειες και άλλα παιδιά. Πόσο επικίνδυνη μπορεί τελικά να ειναι αυτή η διαφορετικότητα; Τι σημάδια αφήνει εν τέλη αυτή η βία, (γιατί βία ονομάζω εγώ αυτή την αδιαφορία απο γονείς και υποτιθέμενους εκπαιδευτικούς) στην ψυχή και στο σώμα των παιδιών μας αλλά και των παιδιών τους;
NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ