2016-03-27 18:07:50
Φωτογραφία για Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους πρόσφυγες επενδύσουν στην Ελλάδα
Για το σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση και στοχεύει στην εκμετάλλευση του οικονομικού προφίλ προσφύγων και μεταναστών, μίλησε ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη του στην εκπομπή ΣΚΑΪ Καλημέρα, αποκάλυψε πως θα υπάρξει οικονομική καταγραφή (προσφύγων και μεταναστών) από την κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε, «ψάχνουμε παντού, σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή και στις ΗΠΑ. Η σκέψη είναι να γίνει μια οικονομική καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών. Στο σύνολο αυτό υπάρχουν κάποιοι που έχουν χρήματα σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Αυτοί μπορούν να ενταχθούν σε μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα, τότε θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην αγορά ενός σπιτιού, αλλά και στην άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ τα χρήματα αυτά μέσω κάποιων κινήτρων μπορεί να επενδύσει στη χώρα».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μάρδας δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».

Τέλος, αναφερόμενος στην διαχείριση του προσφυγικού ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε «μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ