2016-03-27 18:30:35
Φωτογραφία για Πλήρες διατροφικό πρόγραμμα ενώ κάνεις νηστεία!
Γράφει η Κωνσταντίνα Μερκούρη

Μία από τις μεγαλύτερες περιόδους νηστείας ξεκίνησε ήδη πριν λίγες Σαρακοστή, και αναμφίβολα, αν θέλεις και εσύ να την ακολουθήσεις θα πρέπει να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, μιας και θα πρέπει να αποκλείσεις από αυτές τη μεγάλη κατηγορία των ζωικών προϊόντων, που τον υπόλοιπο καιρό παίζει βασικό ρόλο στη διατροφή σου.

Και φυσικά ,δεν είναι μονάχα οι διατροφικές συνήθειές μας που αλλάζουν, αλλά βασική συνέπεια είναι και η απώλεια βασικών θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή μας , που περιέχονται κυρίως σε μη νηστίσιμες τροφές.

Οι κατηγορίες αυτές είναι κυρίως τέσσερις:

-Πρωτεΐνες

-Ασβέστιο

-Σίδηρος

-Βιταμίνη Β12

Επομένως, πέρα από τα πλεονεκτήματα που έχει ο τρόπος αυτός διατροφής –αφού μας χαρίζει μία «χρυσή» ευκαιρία αποτοξίνωσης αλλά εμπλουτίζει και τον οργανισμό μας με βιταμίνες και φυτικές ίνες, λόγω της ενισχυμένης κατανάλωσης λαχανικών- , η νηστεία συνεπάγεται και τον αποκλεισμό μεγάλων ομάδων τροφών,αλλά και των παραπάνω συστατικών, που εκείνες περιέχουν.


Πώς θα κατορθώσεις, λοιπόν, να προσλαμβάνεις όλα τα παραπάνω συστατικά και να εξακολουθήσεις να έχεις ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πρόγραμμα; Αντικαθιστώντας τις ζωικές και γαλακτοκομικές τροφές με άλλες, εναλλακτικές πηγές πρόσληψης πρωτεϊνών, ασβεστίου, σιδήρου και βιταμίνης Β12.

Παρακάτω, θα βρεις τις βασικές τροφές που θα πρέπει να πλαισιώσουν το νέο αυτό πλάνο διατροφής που ξεκινά για εσένα.

Ναι στα όσπρια: Δεν είναι τυχαίο ότι τα όσπρια είναι γνωστά και με την ονομασία «το κρέας του φτωχού», αφού η ονομασία τους οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελούν υπερπλούσια πηγή πρωτεϊνών, που την περίοδο αυτή έχεις ανάγκη.

ΝΑΙ στον χαλβά: Ειδικά κατά την περίοδο της νηστείας, δεν θα πρέπει να λείπει από το διατροφικό σου πλάνο, μιας και περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου.

ΝΑΙ στους ξηρούς καρπούς: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μία από τις βασικότερες πηγές βιταμίνης Β12, αλλά και ασβεστίου. Μην παραλείπεις να τους καταναλώνεις σε καθημερινή βάση.
Πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ