2016-03-28 18:24:17
Φωτογραφία για Νταβούτογλου: Τουρκία και Ιορδανία πρέπει να συνεργαστούν κατά της τρομοκρατίας
Οι δύο χώρες υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας κυρίως... στους τομείς των επενδύσεων, της βιομηχανίας, των εξαγωγών και της μεταφοράς φυσικού αερίου

Μπορεί την Κυριακή να είδαν το «φως» της δημοσιότητας οι αιχμηρές δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο ο βασιλιάς της Ιορδανίας για την Τουρκία και τις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, για σήμερα ήταν προγραμματισμένο και το ταξίδι του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο Αμάν.

Ο κ. Νταβούτογλου είδε τον Ιορδανό ομόλογό του Αμπντάλα Νσουρ και κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Ιορδανία και η Τουρκία συνορεύουν με τη Συρία και το Ιράκ, δυο χώρες όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλες εκτάσεις. Και οι δύο μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτήθηκε το 2014 με επικεφαλής τις ΗΠΑ και πλήττει τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο χώρες υπέγραψαν σήμερα μια σειρά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς των επενδύσεων, της βιομηχανίας, των εξαγωγών και της μεταφοράς φυσικού αερίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ