2016-03-30 19:54:20
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Συνεχίζεται το «σκληρό ροκ ανάμεσα» στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. Το απόγευμα της Τετάρτης η Ν.Δ. κατέθεσε την πρότασή της για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, πρόταση που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν «σάρκα και οστά» οι πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τα δάνεια που έλαβαν κόμματα και τα ΜΜΕ, η πρόταση για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Siemens και η απόφαση να εξεταστούν οι δικογραφίες που αφορούν στα πολιτικά πρόσωπα.


Αν επιβεβαιωθεί αυτό που έδιναν σήμερα Τετάρτη κυβερνητικές πηγές, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν θα στηρίξει την πρόταση της Ν.Δ., τότε όπως είπε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει την πρόταση Τσίπρα για εξεταστική επί των δανείων που έχουν λάβει ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα. Βέβαια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή ώστε να περάσει την όποια πρότασή της.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη με τα επιτελεία και των δύο να δίνουν τα δικά τους συμπεράσματα για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για «ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. σημείωναν το πρωί ότι «πλέον ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το πάνω χέρι το έχει η Ν.Δ.». Κορυφαία μάλιστα στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών και οι δύο αντιπρόεδροι, χαρακτήρισαν το αίτημα - πρόταση του κ. Μητσοτάκη για παραίτηση του κ. Τσίπρα και διενέργεια εκλογών «πράξη καθήκοντος».

Τέλος, στα τρέχοντα όσο και σημαντικά αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης η κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου για το προσφυγικό, αν και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ