2016-03-31 14:24:46
Φωτογραφία για ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Τώρα στην Ειδομένη...
Αγαπητό τρομακτικό,

με αφορμή ζωντανής σύνδεσης σε πρωινή εκπομπή που έδειχνε κάποιο αγρότη της περιοχής να προσπαθεί να οργώσει το χωράφι του στο οποίο έχει γίνει κατάληψη από σκηνές προσφύγων μεταναστών χωρίς τιην δική του άδεια θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων σε κάποια σημεία.  Ο κύριος αυτός έχει γίνει θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τελείως διαφορετικό λόγο.  Δραστηριοποιούνταν στον χώρο του παράνομου καταυλισμού - συγκεκριμένα είχε καντίνα.  Πριν προτρέξουν κάποιοι να ειρωνευτούν ή να κακοσχολιάσουν το γεγονός αυτό τους θυμίζουμε ότι του είχε χορηγηθεί σχετική άδεια λειτουργίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.  Όσον αφορά τις παρατυπίες σε κάποιους νόμους που του προσάπτουν υπάρχουν τα ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ του ΣΔΟΕ και της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του νομού Κιλκίς και κανείς δεν μπορεί να τους αποδυναμώσει.  Αν υπάρχουν παρατυπίες στην περιοχή φανταζόμαστε ότι θα εφαρμοστούν στο έπακρο οι νόμοι και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για το όποιο παράπτωμα τους αναγνωριστεί.  Φυσικά οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις παρανομίες - βλέπε παράνομος καταυλισμός βάσει νόμου πια και όχι μόνο στα λόγια.


Ας μιλήσουμε όμως λίγο για το αγροτικό κομμάτι το οοίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με την όποια άλλου είδους δραστηριότητα στην περιοχή.  Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό μέσα από φωνές κατοίκων, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπείρει ήδη μια φορά τα χωράφια τους τα οποία έχουν πατηθεί.  Έχουν σπείρει και ΔΕΥΤΕΡΗ φορά τα χωράφια τους τα οποία έχουν πατηθεί ΞΑΝΑ.  Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ελπίδα να αποζημιωθούν να μην γελιόμαστε.  Υπάρχουν άνθρωποι που ήλπιζαν σε συγκεκριμένες παραγωγές - ενδεικτικά παραδείγματα κάποια κηπευτικά όπως πατάτες , κρεμμύδια, μαρούλια, φασολάκια- που ακύρωσαν την σπορά των συγκεκριμένων ειδών ακριβώς και μόνο επειδή είναι τέτοιο το είδος που αποτελεί βορά στις χιλιάδες ανθρώπων που βρίσκονται παράτυπα στην περιοχή.  Φυσικά τα σιτηρά που είχαν την τύχη να μην πατηθούν και να καταστραφούν και τα οποία θα αποδώσουν την ετήσια προγραμματισμένη παραγωγή στους αγρότες δεν μπορούν να καταναλωθούν ευτυχώς στην μορφή που είνια.  Όσον αφορά τους ήλιους όμως σίγουρα θα παρατηρηθεί το φαινόμενο του περσινού καλοκαιριού όπου περνώντας μέσα από τα σπαρμένα χωράφια τα πατούσαν και τα έσπαγαν οι πρόσφυγες μετανάστες και έκοβαν για δική τους κατανάλωση τα 'κεφάλια' όπως λέμε εμείς με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιές στο εισόδημα των ανθρώπων που ζουν από αυτές τις παραγωγές.  Και σκεφείτε λίγο ότι αυτό ήταν πέρσι που ο αριθμός των ανθρώπων που προκαλούσαν τις ζημιές ήταν το ένα πέμπτο από ότι είναι φέτος.  Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά για το συμβάν που καταγράφηκε ζωντανά με τον συγκεκριμένο αγρότη να οργώνει το κομμάτι γης που  καταπάτησαν κάποιοι, η αγανάκτηση των κατοίκων μεγαλώνει.  Κατοίκων που τους άνοιξαν τα σπίτια τους, τους έδωσαν ότι μπορούσαν, τους φιλοξένησαν και τους βοήθησαν.  Παρόλα αυτά κάποιοι φιλοξενούμενοι στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ θεώρησαν ότι μπρούν να μπουν από μόνοι πια στα σπίτια των ανθρώπων που λείπουν, και να κάνουν το νοικοκυριό τους  το οποίο συνοδεύεται από τις γνωστές στην τοπική κοινωνία καταστρφές και τους γνωστούς σε μας βανδαλισμούς.

Δεν περιμένουμε να βρούμε το δίκο μας.  Αν ένας Έλληνας έστηνε κάπου την σκηνή για να περάσει με την οικογένεια κάποιες μέρες θα εφαρμόζονταν ο νόμος περί παράνομης κατασκήνωσης σε ελεύθερο χώρο.  Τώρα θα μου πείτε ότι ο Έλληνας δεν βρίσκεται σε πόλεμο.  Ούτε όμως κατά την ταπεινή μας γνωμη αυτοί οι άνθρωπο βρίσκονται ΠΙΑ σε πόλεμο.  Με το που πάτησαν το ποδι σους σε ευρωπαϊκή χώρα τελείωσε ο πόλεμος.  Ας κοιτάξουν το πόσο τους βοήθησαν οι Έλληνες και ας μην μας προκαλούν προβλήματα.  Ο απλός λαός δεν φταίει σε τίποτα. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ