2016-03-31 23:04:40
Φωτογραφία για Τραγικός ο Ολυμπιακός στη Ρωσία, λέει αντίο στη πρόκριση
Με διασυρμό στη Ρωσία από την Χίμκι, αφού γνώρισε τη συντριβή με 98-66, λέει αντίο στη πρόκριση ο Ολυμπιακός. Στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν εμφανίστηκε ο χειρότερος εφετινός Ολυμπιακός. Ενας Ολυμπιακός χωρίς τσαγανό, ευάλωτος στην άμυνα, τρομερά προβλέψιμος στην επίθεση, "μικρός" στις μάχες κάτω από τα δύο καλάθια. Σίγουρα για την έκταση της ήττας τους οι πρωταθλητές δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές δικαιολογίες πέρα ίσως από τη μόνιμη απουσία του Λοτζέσκι.

Η Χίμκι βρήκε ρυθμό και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός με την ήττα του αυτή, όχι μόνο έχασε και τη διαφορά, αλλά τώρα πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολη η περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Χρειάζεται πάση θυσία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ την τελευταία αγωνιστική για να ελπίζει (ακόμα, όμως και αυτό ίσως να μη του φτάνει). Ο Ολυμπιακός έδειξε ανταγωνιστικός μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, περίπου και στη συνέχεια παραδόθηκε στο ρυθμό των παικτών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με την Χίμκι να πανηγυρίζει μια πολύ άνετη νίκη με 98-66
. Ο Πέτερι Κόπονεν με μια σπουδαία εμφάνιση «εκτέλεσε» κάθε αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού, ενώ από την άλλη μεριά ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ ουδέποτε έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο. Ο Αλεξέι Σβεντ σκότωσε τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος με 5/7 τρίποντα. Η Χίμκι σούταρε 10/16 βολές, 23/38 δίποντα και 14/29 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός με 16/21 βολές, 16/39 δίποντα και 6/24 τρίποντα. Πρώτος σκόρερ και μοναδικός διασωθέντας για τον Ολυμπιακό ο Χάντερ με 14 πόντους και ακολούθησαν οι Παπαπέτρου, Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης και Ουόρικ με 8. Πρώτος σκόρερ για την Χίμκι ο Κοπόνεν με 21 πόντους και ακολούθησαν οι Σβεντ με 19 και Όγκουστιν με 18. Πάντως ό,τι και να πει κανείς για την τραγική εικόνα των ερυθρόλευκων σε όλο το ματς είναι λίγο. Όλα λάθος σε άμυνα και επίθεση, μηδενικός σφυγμός, μια ομάδα φάντασμα του καλού της εαυτού που μέσα σε ένα βράδυ ξέχασε το πάθος και την μαχητικότητα.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ