2016-04-01 09:36:58
Φωτογραφία για Oι πρώτοι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στην Μυρσίνη - Συγκινητική υποδοχή [photos]
Ένα δίχρονο αγοράκι, βαδίζει στο πλακόστρωτο του LM Village και εξερευνά τον καινούριο τόπο που θα φιλοξενήσει την οικογένειά του για άγνωστο χρονικό διάστημα. Είναι από τους πρώτους πρόσφυγες που πατούν το έδαφος της Μυρσίνης και όπως είπε δημοτικός σύμβουλος «το παιδάκι έκανε ποδαρικό».

Είναι μια από τις πρώτες εικόνες που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο πρώτο hot spot της Ηλείας, στη Μυρσίνη, υποδεχόμενοι τους περίπου 320 Σύριους πρόσφυγες.

Τα επτά λεωφορεία των προσφύγων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από τον Πειραιά, με οικογένειες Συρίων. Έφθασαν στη Μυρσίνη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, αφού έγιναν αρκετές στάσεις στο δρόμο για φαγητό και καφέ.

Από νωρίς το απόγευμα στην είσοδο του LM Village είχαν φθάσει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας, ο διοικητής της 117ΠΜ σμήναρχος ιπτάμενος κ. Δελήμπασης Κωνσταντίνος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Κώστας Στεφανόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εθελοντές του ΕΣ αλλά και πλήθος κόσμου.


Ο πρώτος που τους υποδέχθηκε ήταν ο δήμαρχος ο οποίος κατάγεται από τη Συρία. Και φυσικά δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Πολλοί από τους πρόσφυγες αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν άκουσαν τον κ. Ναμπίλ να τους μιλά στη γλώσσα τους και να τους λέει ότι είναι ο δήμαρχος της περιοχής. Μάλιστα ο κ. Ναμπίλ πήρε και ένα μικρό παιδάκι στην αγκαλιά του που δικαιολογημένα έδειχνε σαστισμένο.

Τρεις-τέσσερις κάτοικοι της Μυρσίνης, από τους δεκάδες που βρίσκονταν εκεί έδωσαν σοκολάτες στα μικρά παιδιά, η ηλικία των οποίων ξεκινά από μωρά λίγων ημερών μέχρι 10-12 ετών. Ήταν χαρακτηριστική η εικόνα της εθελόντριας του ΕΣ που πήρε στα χέρια της ένα καλαθάκι με ένα μωρό ολίγων ημερών και κατευθύνθηκε μαζί με την οικογένειά του στο κατάλυμα.

Φύλαξη από την ΕΛΑΣ

Νέο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Βίτσα, έφτασε χθες το μεσημέρι στα χέρια του δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, όταν βρισκόταν στην Πάτρα στη σύσκεψη των δημάρχων υπό τον Περιφερειάρχη για το προσφυγικό. Σύμφωνα με το έγγραφο τη διαχείριση του κέντρου στη Μυρσίνη αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο στρατός (καθαριότητα, σίτιση κ.ά), την εξωτερική φύλαξη του χώρου η ΕΛ.ΑΣ. και ο δήμος θα έχει συμμετοχή στην επιτροπή που θα οριστεί και στην οποία θα συμμετέχει μεταξύ άλλων  και η 117 ΠΜ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ