2016-04-01 14:04:07
Φωτογραφία για Ν. ΤΟΣΚΑΣ: «Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΘΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ»
«Χρήση ήπιας αστυνομικής βίας 

μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις»

Την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χωρίς να αποκλείει την ''χρήση ήπιας αστυνομικής βίας'' σε κάποιους που όπως είπε "δημιουργούν προβλήματα". Σε συνέντευξή του στη Huffingtonpost Greece, ο Νίκος Τόσκας δηλώνει ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας, προσθέτοντας όμως ότι «σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας».

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε επιθυμία μας να επιτεθούμε σε 13.000 κόσμο, εκ των οποίων το 50% είναι γυναίκες και παιδιά, με βίαια αστυνομικά μέσα αστυνομικά. Θα πειστούν αυτοί οι άνθρωποι, θα γίνει πιο έντονη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες για να φύγουν από αυτό το χώρο και να πάνε σε καταυλισμούς. Φυσικά σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας, αλλά ήπιας και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις».

Ο Υπουργός είπε ακόμη για την Ειδομένη ότι «Ήδη έχει αρχίσει μία μικρή προσφυγική ροή προς τα πίσω και θα γίνουν ιδιαίτερες προσπάθειες τις επόμενες ημέρες ώστε η ροή αυτή να γίνει μεγαλύτερη».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ν. Τόσκα ΕΔΩ!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ