2016-04-01 15:07:06
Φωτογραφία για Κίνδυνος για επιπλέον μέτρα λιτότητας 900 εκατ. ευρώ
Πανικός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς... οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κενό της χώρας μέχρι το 2018 είναι μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο, προσδιορίζοντας το στα 6,3 δισ. ευρώ έναντι των 5,4 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ευρωβουλευτές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για την δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ παρατήρησαν την θετική και δημιουργική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και πως αυτό θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης για τις αγορές σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αλλά και πως θα επιταχύνει τη συζήτηση για το χρέος. Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στη συζήτηση για το χρέος υπάρχουν όρια και πως το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους δεν πρόκειται να τεθεί επί τάπητος.


Ξεκαθάρισε επίσης πως το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή και πως πρέπει να τηρηθούν δίχως παρεκκλίσεις τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υπογράμμισε επιπλέον πως αν και παρατηρείται σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν πιο αποφασιστικά βήματα προκειμένου να ξεπεραστούν οι ανισορροπίες που παρατηρούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ερώτηση του τ/σ ΣΚΑΪ για την κατάσταση της οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Γκουαλτιέρι, υποστήριξε πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ χαρακτήρισε φιλόδοξη τη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Τόνισε ωστόσο, πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων αναφέροντας ενδεικτικά ότι θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση περισσότερες πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του κλάδου της ενέργειας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ