2016-04-02 00:05:01
Φωτογραφία για Γιορτή στο ΟΑΚΑ και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό
Σε ένα άκρως εορταστικό και κατάμεστο απ’ άκρη σ’ άκρη ΟΑΚΑ, όπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε σύνθημα στα χείλη του κόσμου για μία ακόμα φορά, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν εντυπωσιακή και έφτασε σε άνετη νίκη με 76-60, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα Play off της Ευρωλίγκα.  Με την ώθηση του κόσμου του ο Παναθηναϊκός πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν ορεξάτος και «έχτισε» προβάδισμα (6-0, 3′). Η κατάσταση δεν άλλαζε, με το «τριφύλλι« να ανεβάζει σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά χάρη στον Καλάθη (12-2, 6′).

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο μέχρι τέλους και αυτό τους βοήθησε να κλείσουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα 15 πόντων (20-5). Το σκηνικό έμεινε ίδιο. Ο Ουάιτ και ο Ζγκάνετς προσπάθησαν να μαζέψουν την κατάσταση, αλλά οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παρκέ και διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, δίχως προβλήματα (30-15, 16′)
. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 20 πόντους, χάρη σε κάρφωμα του Τζέιμς Φελντέιν (39-19, 19′). Το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν ακόμα καλύτερο για τους γηπεδούχους, καθώς ο Γκιστ με τρίποντο έγραψε το 42-19. Ο Νικ Καλάθης ηγήθηκε της προσπάθειας στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να «ανοίξει» τη διαφορά. Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» έδινε έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, οι οποίοι τα αξιοποιούσαν, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ (51-23, 24′). Η διαφορά, μάλιστα, έφτασε μέχρι και το +29 (53-24, 26′). Η κατάσταση δεν άλλαξε, με το «τριφύλλι» να προηγείται με 58-37. Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν αρκετά στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, ώστε οι Κροάτες να μαζέψουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (58-49, 34′). Οι αρχηγοί, όμως μπήκαν μπροστά. Τα τρίποντα των Φώτση και Διαμαντίδη έδωσαν λύσεις και οι «πράσινοι» ξέφυγαν εκ νέου (67-53, 37′). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 76-60. Οι πράσινοι, είτε έχουν είτε όχι το πλεονέκτημα έδρας, δικαιούνται να ελπίζουν βάσιμα για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, αρκεί να βρουν τον τρόπο να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
40 χρόνια Apple
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
40 χρόνια Apple
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ