2016-04-02 13:29:40
Φωτογραφία για Κραυγή απόγνωσης από φυλακισμένη: Κύριε Παρασκευόπουλε, κάντε κάτι άμεσα...
Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι κρατούμενες σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας που αντιμετωπίζουν την στασιμότητα του υπουργού Δικαιοσύνης κου Παρασκευόπουλου με οργή. Κάποιες από τις κρατούμενες κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας. Τελευταίο κρούσμα, χθες το βράδυ όταν κρατούμενη αποπειράθηκε να πιεί χλωρίνη θέλοντας να αυτοκτονήσει, ενώ σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χάριν στην έγκαιρη αντίδραση κρατουμένων και του προσωπικού της φυλακής

Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με τα λεγόμενα ΚΕΠΑ, που αυτή την στιγμή είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτα, καθώς και η ιατρική φροντίδα που στο σύνολο των φυλακών είναι ανύπαρκτη.

Μητέρα με 3 παιδιά, θύμα πλεκτάνης σε σκάνδαλο νησιού του Βόρειου Αιγαίου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για υπεξαίρεση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το σκληρό πρόσωπο της δικαιοσύνης, την στιγμή που κρατούμενοι που έχουν δολοφονήσει ή εμπλέκονται σε πώληση τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών, βρίσκονται με τους ευεργετικούς όρους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αποσυμφόρηση των φυλακών έξω.


Και μιλάμε για μια μητέρα 3 παιδιών, που κάτω από την άσκηση πίεσης ομολόγησε για κάτι που δεν έχει κάνει. Αυτή η γυναίκα, δεν μπορεί να δει τα παιδιά της, δεν μπορεί να ενταχθεί γιατί ο Νόμος είναι σαφής ή καλύτερα... ασαφής. Αφήνει τους σκληρούς ποινικούς να βγαίνουν με εγγυήσεις και κρατάει εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανθρώπους που εμπλέκονται σε οικονομικά αδικήματα.

Κύριε Παρασκευόπουλε, αντί να ασχολείστε με τον Παπαγγελόπουλο και τις "ύποπτες" επαφές του, το ιδανικό θα ήταν να δείξετε μέριμνα σε ανθρώπους που υποφέρουν άδικα. Μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές με οικογένειες και ανθρώπους πίσω, που τους βλέπουν να αργοσβήνουν καθημερινά μέσα από τα κάγκελα της φυλακής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ