2016-04-02 15:54:06
Φωτογραφία για Η Prodrive φτιάχνει μια αγωνιστική Aston Martin GTE στο... λεπτό [video]
Η Aston Martin έχει επιλέξει την μικρή και ελαφριά Vantage για να την εκπροσωπήσει στις πιο διάσημες πίστες του κόσμου, στους μεγαλύτερους αγώνες αντοχής, στη κατηγορία GTE του WEC.

Το αγωνιστικό, αν και διατηρεί στοιχεία από το αυτοκίνητο παραγωγής, είναι ωστόσο πολύ διαφορετικό. Οι γυμνές καρότσες φεύγουν από το εργοστάσιο της φίρμας στο Gayodon της Αγγλίας και πηγαίνουν στην Prodrive, την εταιρεία του βετεράνου συνοδηγού David Richards που έχει γράψει ιστορία κερδίζοντας τίτλους με την Subaru στο WRC.

Η μεταμόρφωση του γυμνού αμαξώματος σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο διαρκεί τρεις εβδομάδες. Εδώ θα δούμε την διαδικασία σε ρυθμό FFWD, σε ένα video 60 δευτερολέπτων.

Η Vantage GTE τρέχει στο WEC και για την σεζόν  του 2016 η Aston Martin έχει επιβεβαιώσει τρεις συμμετοχές: δύο στην κατηγορία Pro και μία στην Am (επαγγελματίες και ερασιτέχνες οδηγοί).

Ο κινητήρας είναι ένας V8 χωρίς σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά για το 2016 η Aston Martin έχει εξελίξει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με πιο εμφανή αλλαγή το προτεταμένο diffuser στην ουρά. Νέα για την φετινή σεζόν είναι και τα λάστιχα, μετά την συμφωνία που υπέγραψε η εταιρεία με την Dunlop.

Το πρωτάθλημα WEC ξεκινά με τις 6 Ώρες του Silverstone, στις 17 Απριλίου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Aston Martin έχει στο οπλοστάσιό της και την Vantage V12 προδιαγραφών GT3, με την οποία θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Nurburgring.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ