2016-04-03 20:49:27
Φωτογραφία για Εργασιακός μεσαίωνας στα LIDL Κομοτηνής
Αγαπητό Tromaktiko,

Η ανακαίνιση του καταστήματος LIDL στην Κομοτηνή εκτός από ένα... καινούργιο και εντυπωσιακό κατάστημα έφερε και νέα ήθη και έθιμα όσον αφορά την αντιμετώπιση υπαλλήλων από τους προϊσταμένους τους. 

Υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από την εταιρία με 4ωρη ή 6ωρη απασχόληση ζούν εδώ και καιρό ένα εργασιακό μεσαίωνα. Καταστρατηγούνται καθημερινά βασικά εργασιακά δικαιώματα. Ποτέ δεν απασχολούνται σαν 4ωρη και 6ωρη εργασία όπως προσλήφθηκαν αλλά κάνουν πάντα υπερωρίες και φθάνουν καθημερινά τις 8-9-10 και μερικές φορές τις 11 και 12 ώρες ασταμάτητα, χωρίς κάν να τους δοθεί το επιβεβλημένο διάλειμμα απο τον νόμο των 10 λεπτων ανά 4ωρη εργασία.

Αναρωτιούνται βέβαια οι εργαζόμενοι γιατί δεν αλλάζει η σύμβαση εργασίας τους σε 6ωρη ή 8ωρη ώστε και οι απολαβές τους να ανέβουν αλλα και να ρυθμίσουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Είναι απλή η απάντηση. Με αυτόν τον τρόπο είναι πάντα έρμαια στις διαθέσεις του Διευθυντή αλλά και των άλλων προϊσταμένων οι οποίοι ρυθμίζουν την καθε μέρα του εργαζόμενου κατα το δοκούν και σύμφωνα με το ποιός τους κάνει και ποιός όχι. 


Τελευταία έχει αρχίσει και μιά άλλη τακτική, αυτή της λεκτικής επίθεσης σε εργαζόμενους με υποτιμητικές εκφράσεις ώστε να αποδώσουν καλύτερα. Φυσικά όλα αυτά γίνονται ολοένα και περισσότερο αντιλήπτά απο την τοπική κοινωνία και θέμα σχολιασμού τόσο διότι βλέπουν να τους εξυπηρετούν υπάλληλοι ιδρωμένοι και ταλαιπωρημένοι ,κατι απολύτως λογικό έπειτα απο 10ωρη εργασία χωρις διάλειμμα ,όσο και οι φωνές των προϊσταμένων και τα ειρωνικά σχόλια αυτών προς τους υπαλλήλους τα οποία γίνονται μπροστά στους εμβρόντητους πελάτες. 

Αναρωτιέται λοιπόν εύλογα η τοπική κοινωνία αν αυτά τα πεπραγμένα τα γνωρίζει η εταιρία η οποία έχει επενδύσει στην Κομοτηνή και τί πρόκειται να πράξει ώστε να διορθωθούν ή αν έχει αποφασίσει να δώσει τα “κλειδιά¨ της επιχείρησής της σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα ερίζουν το κοινό αίσθημα της Κομοτηνής αλλά και κακομεταχειρίζονται υπαλλήλους γνήσια τέκνα Κομοτηναίων. Αλήθεια σε όλα αυτα,το Σωματείο εργαζομένων πώς αντιδρά ; Η επιθεώρηση εργασίας ; Οι περιφερειακοί διευθυντές; Η ίδια η εταιρία; Οψόμεθα λοιπόν.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ