2016-04-04 19:27:40
Φωτογραφία για Αφύλακτο το νοσοκομείο Κιλκίς – Φόβος έχει “κυριεύσει” τους εργαζόμενους
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Συχνό φαινόμενο αποτελούν πλέον τα βίαια ξεσπάσματα ασθενών ή/και συνοδών τους για μια σειρά λόγους, την ώρα που πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα δεν καλύπτονται από υπηρεσίες φύλαξης.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου Κιλκίς, στο οποίο το βράδυ της 25ηςΜαρτίου ένα ακόμη επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος, απείλησε τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των ασθενών, ενώ η αστυνομία – παρά τις δύο κλήσεις που δέχτηκε για άμεση συνδρομή – έφτασε με καθυστέρηση κι αφού ο επιτιθέμενος είχε χτυπήσει έναν τραυματιοφορέα. Η περίπτωση αφορά εν προκειμένω σ’ έναν Μαροκινό από την Ειδομένη ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ, σε συγχυτική και διεγερτική κατάσταση υπό την επήρεια αλκοόλ κι ενδεχομένως και άλλων ουσιών.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, τον περασμένο Νοέμβριο που έληξε η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες φύλαξης για 15 και πλέον έτη, δεν υπήρξε ανανέωση λόγω υποχρηματοδότησης (εδώ)
. Στη σχετική αναφορά τους, λένε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, αν και είχαμε επισημάνει επανειλημμένα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ, αλλά και στον Υπουργό Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, την αναγκαιότητα της παρουσίας προσωπικού φύλαξης στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, αλλά και γενικότερα στο χώρο του Νοσοκομείου προκειμένου να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά και με αφορμή την αύξηση της προσέλευσης ασθενών προς το Νοσοκομείο μας λόγω του προσφυγικού, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εισακουστήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς σε δημόσιες δομές υγείας δεν αφορούν μόνο σε περιστατικά βίαιων επιθέσεων, αλλά και σε διαρρήξεις/κλοπές. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που είχε λάβει χώρα στο Κέντρο Υγείας Γουμένισσας στις 27/01/2016, όπου αφού έγινε διάρρηξη στο χρηματοκιβώτιο της υπηρεσίας, εκλάπη το υπηρεσιακό όχημα.

«Ύστερα από τα παραπάνω είναι προφανής η άμεση και επιτακτική ανάγκη πρόσληψης εταιρίας φύλαξης (SECURITY) και ελπίζουμε η παρούσα να αποτελέσει εφαλτήριο για την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων προς την παραπάνω κατεύθυνση πριν θρηνήσουμε θύματα» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων, ζητώντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότερη παρέμβαση της αστυνομίας σε ανάλογα περιστατικά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ