2016-04-05 03:51:13
Φωτογραφία για Μαξίμου: Η επιστολή Λαγκάρντ δείχνει ενοχή
Σε αναζήτηση στρατηγικής μετά την επιστολή της επικεφαλής του... ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις Wikileaks.

Σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διάχυτη είναι η αντίληψη ότι η απάντηση της κ. Λαγκάρντ «δεν διαψεύδει τη συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου».

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού η απάντηση του Διεθνούς Ταμείου δείχνει ενοχή, με το σκεπτικό ότι η κ. Λαγκάρντ ήταν αναγκασμένη να «καλύψει» τους δύο τεχνοκράτες του Ταμείου.

Να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντειβιντ Κάμερον, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λαγκάρντ δημοσιοποίησε επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η οποία χαρακτηρίζεται από σκληρή γλώσσα και ασυνήθιστο ύφος που κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γνωρίζει πώς και πόσο θα επηρεάσει τη διαπραγμάτευση. Χαρακτηριστική του ύφους της επιστολής της κυρίας Λαγκάρντ είναι η απόρριψη ως «ανοησίες» της διαρροής από το Μέγαρο Μαξίμου ότι το ΔΝΤ θέλει να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ