2016-04-05 18:49:11
Φωτογραφία για «Πόλεμος» ανάμεσα σε «Νέα» και Τσίπρα για το πόθεν έσχες - Το επίμαχο έγγραφο [photos]
Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η αντιπαράθεση της εφημερίδας... Τα Νέα με το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ότι οι κ. Τσίπρας, Παππάς και Καραμάνος, είχαν συστήσει κατασκευαστική εταιρία, από την οποία ο κ. Τσίπρας αποχώρησε το 2010 όταν εξελέγη βουλευτής και μεταβίβασε τις μετοχές στην αδελφή του Ζανέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην το είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες του.»

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της εταιρείας, αλλά αναφέρεται ότι «στις δηλώσεις ‘πόθεν έσχες’ του ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία, ενώ το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Επικρατείας.»

Ωστόσο, η εφημερίδα επανέρχεται, και επιμένει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του 2010 του κ. Τσίπρα, δημοσιεύοντας μάλιστα το σχετικό αντίγραφο της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού για τα έτη 2010 και 2011.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφημερίδας, οι δηλώσεις του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.

Επίσης, η εφημερίδα τονίζει ότι «η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση ‘πόθεν έσχες’ του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη.»

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν έχει κάνει προσωπική δήλωση για το θέμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Επικρατείας έως το Δεκέμβριο του 2015 που διαλύθηκε η εταιρεία, παρέμενε μέτοχος μαζί με την αδελφή του κ. Τσίπρα και τον κ. Καραμάνο – στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακό σύμβουλο στην Αττική.

Η απάντηση των Νέων:

«Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή

που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.

»ΤΑ ΝΕΑ αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ. Τσίπρα.

»Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν Πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη.

«Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζονται.»

Πριν από λίγες ώρες διέρρευσε το επίμαχο έγγραφο στο οποίο όμως δεν αναγράφεται ημερομηνία.

Δείτε το έγγραφο εδώ:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑΣΙΟΥΛΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑΣΙΟΥΛΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ