2016-04-06 11:13:12
Φωτογραφία για Πύργος: Περιπτεράς – κυνηγός των αδίστακτων ληστών του
Θύμα ληστείας έπεσε χθες τα ξημερώματα ένας 40χρονος ιδιοκτήτης περιπτέρου από τον Πύργο, ο οποίος δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυκτα, από δύο άγνωστους άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν τις εισπράξεις της επιχείρησής του. Όμως, ο 40χρονος, παρά το σοκ που υπέστη, δεν έχασε την ψυχραιμία του και μαζί με γείτονες κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από τους δύο δράστες που του επιτέθηκαν.

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου στον Άγιο Ιωάννη, Χρήστος Χρυσικόπουλος, η ώρα ήταν περίπου 12 τα μεσάνυκτα όταν ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του, όπως κάνει κάθε βράδυ στο γκαράζ της πολυκατοικίας που μένει στον Πύργο και ήταν έτοιμος να ανέβει στο διαμέρισμά του, όταν ξαφνικά βλέπει δύο άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, να τον πλησιάζουν επικίνδυνα.

Προτού προλάβει να αντιδράσει, ο 40χρονος, δέχθηκε επίθεση από τον έναν από τους δύο δράστες που τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο και προσπάθησε να του αποσπάσει το τσαντάκι που είχε στον ώμο και το οποίο περιείχε εκτός από τα προσωπικά του έγγραφα και τις εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 3 χιλ. ευρώ.


Κυνήγησε τους δράστες

Ο 40χρονος, Χρήστος Χρυσικόπουλος, παρά το σοκ που υπέστη, δεν έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ καταδίωκε τους δράστες που λίγα λεπτά πριν του είχαν κλέψει τα χρήματά του και είχαν φύγει τρέχοντας από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες, είχαν σταθμεύσει την μηχανή μεγάλου κυβισμού, λίγα μέτρα πιο κάτω και είχαν φτάσει στην πολυκατοικία που διαμένει ο 40χρονος, με τα πόδια.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσουν στην μηχανή και προτού προλάβουν να εξαφανιστούν, ο 40χρονος μαζί με γείτονες που κατέβηκαν από τα σπίτια τους αλλά και διερχόμενους οδηγούς, που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους δύο δράστες.

Συνελήφθη ο 34χρονος

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο, συνέλαβαν τον 34χρονο, ενώ ο συνεργός του, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης και αναζητείται από τις Αρχές.

Να σημειωθεί πως ο 34χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε στην κατοχή του, ένα μαχαίρι το οποίο, βρέθηκε από τους αστυνομικούς, κατά την έρευνα που διενήργησαν και κατασχέθηκε. Επίσης οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και την μηχανή με την οποία προσπάθησαν να διαφύγουν οι δύο δράστες.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη ληστείας και παράνομη οπλοκατοχή ενώ ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ