2016-04-06 14:19:08
Φωτογραφία για Έρευνα: Ρομπότ «ερεθίζουν» συναισθηματικά τους ανθρώπους
Η τεχνολογία συνεχίζει να δείχνει την μεγάλη επιρροή της πάνω στους ανθρώπους, καθώς... όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα με το να αγγίζουν τα ιδιαίτερα μέρη ενός ρομπότ, οι άνθρωποι ερεθίζονται συναισθηματικά.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ χρησιμοποίησαν ένα ρομπότ τύπου «NAO», της εταιρείας «Aldebaran Robotics», το οποίο έχει προγραμματιστεί να καθοδηγεί τους ανθρώπους να το αγγίξουν σε 13 περιοχές του σώματός του. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα είχαν συνδέσει στα δάχτυλα του χεριού που δεν χρησιμοποιούσαν αισθητήρες, οι οποίοι ανίχνευαν σημάδια συναισθηματικού ερεθισμού.

Στη συνέχεια, το ρομπότ ζητούσε από κάθε άτομο να το αγγίξουν σε περιοχές που θεωρούνται προσωπικές, όπως τα βλέφαρα ή τους γλουτούς. Στο τέλος του πειράματος, οι αισθητήρες αποκάλυψαν πως οι συμμετέχοντες «ερεθίστηκαν» συναισθηματικά περισσότερο όταν άγγιξαν αυτές τις περιοχές παρά με το άγγιγμα στο χέρι ή το λαιμό του ρομπότ.


Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη έρευνα αντανακλά τις εκθέσεις που υποστηρίζουν πως τα ρομπότ του σεξ θα είναι η μεγαλύτερη μόδα για το 2016.

Ο ερευνητής Jamy Li από τα εργαστήρια «Human-Robot Interaction and Virtual Reality» σχολίασε πως: «Η δουλειά μας δείχνει πως τα ρομπότ είναι ένας νέος τύπος μέσων επικοινωνίας και μάλιστα, αρκετά δυναμικός. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται προς τα ρομπότ με έναν πρωτόγονο κοινωνικά τρόπο. Οι κοινωνικές συμβάσεις σχετικά με το άγγιγμα προσωπικών σημείων του σώματος ισχύει και αναφορικά με τα ρομπότ».

Η παραπάνω μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί στη 66η Ετήσια Διεθνή Διάσκεψη Επικοινωνίας στη Fukuoka της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Ιούνιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ