2016-04-06 19:13:07
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία μεταναστών στο hotspot της Λέσβου-Ζητούν να μην απελαθούν στην Τουρκία
Μετανάστες συνεχίζουν την κατάληψη μέρους της εισόδου του hotspot στη Μόρια της Λέσβου, ζητώντας να απελευθερωθούν Πρόκειται για περίπου 100 άτομα, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, οι οποίοι βρίσκονται υπό περιορισμό εκεί και κάνουν καθιστική διαμαρτυρία.

Οι μετανάστες ζητούν να απελευθερωθούν για 15 μέρες και να μην απελαθούν στην Τουρκία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και όσοι αρνούνται να ζητήσουν άσυλο, κάτι που θα «πάγωνε» τη διαδικασία επιστροφής τους στην Τουρκία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας από αυτούς ανέβηκε σε κολόνα της ΔΕΗ και απειλούσε να κρεμαστεί από αυτήν με το κασκόλ του. Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων μεταναστών, αλλά και αστυνομικών, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από τους 3.097 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο hotspot της Μόριας, έως σήμερα οι 3.083 έχουν διατυπώσει τη βούληση αίτησης ασύλου. Κάτι που σημαίνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέων επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον από τη Λέσβο.


Αν και έχουν μειωθεί οι ροές των προσφύγων από την Τουρκία, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των υπό περιορισμό μεταναστών, γιατί η αστυνομία μεταφέρει στο hotspot μετανάστες τους οποίους εντοπίζει να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ή να έχουν πλαστά έγγραφα.

Παράλληλα, κλείνουν οι άλλες δομές που είχαν στήσει ΜΚΟ και εθελοντές στα γύρω χωράφια. Σήμερα, για παράδειγμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έκλεισαν οι σκηνές ενός μεγάλου καταυλισμού με την ονομασία Better days for Moria, που λειτουργούσε από τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκονταν εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από τη βόρεια Αφρική και το Πακιστάν.

Το σύνολο αυτών παραδόθηκαν στο hotspot. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ